Krimi

Úspešná kontrola colníkov: Zhabali fejky v hodnote takmer 50 tisíc eur

2500 napodobenín viacerých ochranných známok odhalili colníci z Galanty. Tri zásielky z Číny mali podľa prepravných dokladov skončiť na českom trhu.

Ilustračný obrázok k článku Úspešná kontrola colníkov: Zhabali fejky v hodnote takmer 50 tisíc eur
Zdroj: Dnes24.sk

Počas kontroly colníci nadobudli podozrenie, že sa v zásielkach nachádzajú napodobeniny viacerých ochranných známok, ako NICER DICER, PED EGG, TALKING TOM CAT, HELLO KITTY, BURBERRY.

Podľa informácií hovorkyne Colného úradu Trnava, Ivety Švárnej, zadržaných bolo 1556 prípravkov na pedikúru (škrabky na päty), 596 hračiek (plastových figúrok zvierat), 60 tašiek z textilného materiálu pre psov a 288 kuchynských potrieb z plastu.

O ďalšom postupe rozhodnú majitelia ochranných známok

Colníci bezodkladne oznámili svoje podozrenie aj zástupcom majiteľov ochranných známok. Tí potvrdili, že ide o falšovaný tovar. Majú možnosť vyjadriť sa, či súhlasia so zničením tovaru alebo podajú návrh na súd vo veci falšovania ochrannej známky.

Hrozia vysoké pokuty

Osobe, ktorá porušila zákon o presadzovaní práv duševného vlastníctva colnými orgánmi, môže uložiť colný úrad pokutu od 50 eur do 67 000 eur podľa závažnosti a druhu porušenia. Za opakované porušenie uloží colný úrad pokutu až do výšky 135 000 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM