Dominika Handzušová Kultúra

Uvažujete o založení občianskeho združenia alebo neziskovky? TÁTO prednáška vás bude zaujímať!

Aké sú rozdiely medzi oboma právnymi formami a aké povinnosti a možnosti prinášajú? Príďte si vypočuť prednášku s advokátkou Paulínou Ondrášikovou.

Ilustračný obrázok k článku Uvažujete o založení občianskeho združenia alebo neziskovky? TÁTO prednáška vás bude zaujímať!
Zdroj: Dnes24.sk

Prednáška z práva o občianskych združeniach a neziskových organizáciách je súčasťou vzdelávacieho programu Publikum Pro. Organizácia Publikum.sk ho realizuje s finančnou podporou Nadácie Eset.

Nie len o umení

„Cieľom je pomocou prednášok, workshopov a seminárov pomôcť kultúrnej a umeleckej scéne v Trnave rásť a napredovať,“ hovorí predseda OZ Publikum.sk, Michal Klembara. Postupne každý mesiac pripravuje niekoľko podujatí, ktoré sa dotýkajú priamo tvorby alebo všeobecnejších tém ako napr. autorské právo, účtovníctvo, fungovanie neziskových organizácií a podobne.

Občianske združenie vs. Neziskovka

Prednáška pod názvom Občianske združenie vs. Neziskovka prebehne v utorok 23. júna od 18:00 hod. v dočasnom kultúrnom priestore Berliner. „Prednáška je určená najmä pre tých, ktorí uvažujú o založení občianskeho združenia alebo neziskovky. Dozviete sa, aké sú rozdiely medzi oboma právnymi formami, aké povinnosti a možnosti prinášajú,“ informoval Klembara.

Problematika bude podľa neho vysvetlená jednoduchou a prístupnou formou. „Samozrejme, vítaní sú aj tí, čo už takéto organizácie majú a chceli by si niektoré veci ujasniť, či overiť,“ dodal Klembara.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM