Monika Hanigovská Rôzne

Už z diaľky sú magnetom na oči: Pýcha Trnavy s novým osvetlením, FOTO

Hradby na Hlbokej v týchto dňoch dostali nové osvetlenie. V noci priam vynikajú vo svojej kráse a majestátnosti.

Ilustračný obrázok k článku Už z diaľky sú magnetom na oči: Pýcha Trnavy s novým osvetlením, FOTO
15
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto v týchto dňoch zvýraznilo časť hradieb na Hlbokej ulici pomocou novej nočnej iluminácie. To sa dotklo približne 400 metrového úseku mestského tehlového opevnenia. Podľa slov radnice, ilumináciou a pomocou nastavenia rôznych tónov LED osvetlenia bude možné svetlom zvýrazňovať bašty, veže ale napríklad aj časť samotného muriva.

Naša redakcia sa tiež vybrala pozrieť na nové osvetlenie hradieb v tamojšej lokalite. To vyniká v plnej svojej kráse azda najviac v neskorých nočných hodinách. Pozrieť si takto nasvietené hradby môžete v našej priloženej fotogalérií.

Približne 400 metrový úsek osvetľuje 66 zemných LED svietidiel. Zámerom samosprávy, podľa slov mesta, bolo vyzdvihnutie trnavského fortifikačného systému, ktorý je svojím vekom, rozlohou a rozsahom zachovania unikátny.

Novú nočnú ilumináciu si môžu okoloidúci vychutnať na Hlbokej ulici v úseku od stavanej severovýchodnej veže na križovatke Rybníkovej, Hlbokej, Bučianskej a Špačinskej až po známu ikonickú bránu za Bazilikou sv. Mikuláša.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto počíta s tým, že takéto nová nočná iluminácia upúta nielen domácich. „Takéto zatraktívnenie historických hradieb bude iste zaujímavé nielen pre obyvateľov mesta, ale aj turistov, a zároveň poukáže na skutočnosť, že systém mestského opevnenia v Trnave patrí k najzachovalejším v strednej Európe," informuje radnica na svojom webe.

FOTO: Časť hradieb s parádnym nasvietením. Dominanta Trnavy vyniká ešte viac
15
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM