Dominika Handzušová Kultúra

Užite si víkend v parku: Trnavčanom ho spestrí Piknik a festival Deň

Víkend v Trnave bude patriť stretnutiam na verejných priestranstvách. V sobotu je na programe premiérový ročník festivalu Deň, nedeľu v Ružovom parku skrášlia farebné deky a piknikové košíky.

Ilustračný obrázok k článku Užite si víkend v parku: Trnavčanom ho spestrí Piknik a festival Deň
Zdroj: Dnes24.sk

Na festivale dostane priestor najmä hudba a knihy, no tiež dobré jedlo a zaujímavé workshopy nielen pre dospelých. Jedlo bude samozrejmosťou na pikniku, ktorý taktiež privíta hudobných hostí, ale i divadlo.

Festival Deň

V sobotu 6. septembra Trnavská univerzita otvorí svoje priestory medzi 14:00 hod. a 22:00 hod. Otvorené bude aj Múzeum knižnej kultúry pri Bazilike sv. Mikuláša. Sprístupní výstavu Renesancia v knižnej kultúre. Medzi dobrotami nájdete vegánsku večeru a bezlepkové koláče. Milovníci literatúry sa môžu tešiť na burzu kvalitných kníh a na čítačku so spisovateľom Michalom Hvoreckým.

Zahrať sa môžu aj dospelí

Koncertovať budú kapely Tadema, Dreamfield, Lukáš Perný s bubnami, Chunky Waves a Archívny Chlapec. Na workshopoch sú pripravené klasiky ako sieťotlač, linoryt, textil či knižná väzba, záujemcovia si ale budú môcť vytvoriť aj funkčnú marionetu pre bábkové divadlo.

Pre deti sú pripravené interaktívne, retro hry a skauting, no zahrať sa môžu aj dospelí. V širšom okolí podujatia sa bude konať kreatívno-dobrodružná hra zasadená do fiktívneho príbehu s napínavým rozuzlením.

Trnavský piknik

Úspešný prvý ročník v jeseni minulého roka podnietil mesto Trnava a OZ Bronco k pokračovaniu. Ak všetko, najmä s počasím, dopadne podľa predstáv, podujatie sa uskutoční v nedeľu 7. septembra od 13:00 hod. do 19:00 hod. v Ružovom parku.

Súťaž o najlepší koláč

Pre piknik je charakteristická príjemná neformálna atmosféra, farebné deky a piknikové koše s dobrým jedlom a koláčmi. Súčasťou pikniku bude kultúrny program pre deti i dospelých. Hudbou piknik spestria Sima Martausová a La3no Cubano. Pre deti je pripravené predstavenie Ako išlo vajce na vandrovku v podaní divadla Zkufravon.

Ďalšiu stránku pikniku zaobstará originálne občerstvenie, medzi inými aj domáce limonády. Pochváliť sa budete môcť obľúbeným koláčom, ktorý dokonca môžete prihlásiť do súťaže o najlepší koláč verejnosti. Nebudú chýbať stolové a športové hry, animačný program pre deti, turnaj v stolnom futbale a mnoho ďalším zaujímavostí.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM