Monika Hanigovská Rôzne

Užite si voľné dni naplno: Aj takéto akcie môžete zažiť v Trnave a okolí...

Je tu víkend a to je ten správny čas naplno zrelaxovať. Pomôcť vám k tomu môžu aj akcie, ktoré sa v Trnave a okolí chystajú. Tieto odporúčame zažiť...

Ilustračný obrázok k článku Užite si voľné dni naplno: Aj takéto akcie môžete zažiť v Trnave a okolí...
Foto: Dominika Handzušová

Rodinná sobota – Veľká noc v múzeu

8. apríl od 13.00 do 17.00, Vlastivedné múzeum Galanta

Za zaujímavou akciou môžete vyraziť do Galanty. Tam sa uskutoční akcia s názvom „Rodinná sobota – Veľká noc v múzeu“. Vlastivedné múzeum v Galante spolu s Trnavským samosprávnym krajom pripravilo v spomínanom múzeu bohatý program. Pripravené budú napríklad tvorivé dielne, tradičné ľudové hry, remeselníci, „šibačka“, živé zvieratká aj lákavá prehliadka expozícií. Ako dodáva organizátor akcie vstup je voľný.

DIVADELNÁ PREMIÉRA

8. apríl o 19.00, Divadlo Jána Palárika, Trojičné námestie 2

V našom meste sa chystá premiéra divadelnej inscenácie „LETNÉ OSY, ktoré nás štípu ešte aj v novembri“, od Ivana Vyrypajeva. Názov samotného diela je súčasne aj citátom od neznámeho Ingmara Berna, ktorý otvára autorovu trpkú, trochu absurdnú komédiu o samote, láske, zodpovednosti a dôvere.

Turnaj Antona Malatinského

8. apríl o 10.30, Mestská športová hala Trnava, Rybníková 576/15, Trnava

V sobotu sa môžete smelo vybrať aj za športovými zážitkami. Uskutoční sa totiž „Turnaj Antona Malatinského“. Turnaja sa zúčastnia Spartak Trnava (ako domáci klub), a tri ďalšie tímy, ktoré sa v predošlom Turnaji Antona Malatiského umiestnili v prvej trojici tabuľky. Slovenské kluby si zmerajú sily s bývalými hráčmi (nad 35 rokov) prvoligovej českej ligy. Zo susedného západu nebudú chýbať Sparta Praha, Slávia Praha, Slovan Liberec či Dukla Praha. Ako uvádza organizátor akcie, tento projekt bude vnímaný ako „Návrat k českosloven­skej lige“.

Zaujímavá výstava

8. – 9. apríl, od 09.00 do 18.00, Kultúrny dom Cífer, Nám. A. Hlinku 31, 91943 Cífer

Aj v neďalekom Cíferi si môžete prísť na svoje. Uskutoční sa tam totiž dvojdňová akcia s názvom „Výstava – Veľkonočné symboly a Život a dielo Ambróza Nováka“, ktorú organizuje Miestny odbor Matice slovenskej a Obecné múzeum v Cíferi. Zaujímavú výstavu si vychutnáte v miestnom kultúrnom dome.

Na Kvetnú nedzelu

9. apríl od 14.30, na trnavskom korze, v Ružovom parku a v Kalokagatii, Trna­va

Akcia s názvom Na Kvetnú nedzelu prinesie hneď niekoľko zaujímavých činností, ktoré môžete prežiť na trnavskom korze, v Ružovom parku aj v Kalokagatii. Nechajte sa zlákať napríklad zdobením vajíčok, už na spomínanom korze o 14.30 hod., alebo si nenechajte ujsť vynášanie moreny, či jej samotné upálenie v Ružovom parku o 16.00 hodine. Kalogatia taktiež v rámci „kvetnej nedzele“ pripravila zaujímavý program s veľkonočnou tématikou a to od 15.00 – 18.00 hodiny, ktorý sa uskutoční v jej priestoroch.

Kino: Vo veľkom štýle

9. apríl o 17.30, Kino Hviezda, Paulínska 1, Trnava

Nechajte sa zlákať na komédiu „Vo veľkom štýle“. A o čom film bude? O vyrovnávaní účtov, kedy nie je nikdy neskoro. V zúfalej snahe platiť pravidelne účty a prežiť kvôli svojim najbližším, sa trojica kamarátov odhodlá riskovať všetko a prepadnúť banku, ktorá ich pripravila o peniaze… Herecký koncert troch zrelých hercov so zmyslom pre inteligentný humor a nesmrteľnú recesiu. Na trnavskom plátne sa tak predstaví napríklad Alan Arkin, Michael Caine, či Morgan Freeman.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM