Krimi

V kraji prebehla veľká kontrola na kúpaliskách: Colníci a daniari sa maskovali plážovým oblečením

Zamestnanci finančnej správy preverili kúpaliská a prírodné jazerá v Trnavskom kraji. Výsledok? Takmer 60 percent bufetov na nich nedodržalo zákon o používaní elektronickej registračnej pokladnice.

Ilustračný obrázok k článku V kraji prebehla veľká kontrola na kúpaliskách: Colníci a daniari sa maskovali plážovým oblečením
Zdroj: TASR

„Cieľom kontrolnej akcie bolo zistiť, či aj na takýchto miestach bufety riadne evidujú prijaté platby od zákazníkov do elektronických registračných pokladníc a či im následne vydajú pokladničný doklad, ktorý zároveň bude spĺňať náležitosti podľa zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice,“ ozrejmila hovorkyňa Colného úradu Trnava, Iveta Švárna.

Niektoré bufety sa previnili viackrát

50 kontrolórov v plážovom oblečení sa rozmiestnilo po kúpaliskách či jazerách v Trnavskom kraji. „Počas akcie vykonali 35 kontrolných nákupov. Porušenie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice zistili v 21 z nich (60 %), dokonca v mnohých bufetoch aj viacnásobné. Celkovo zistili 32 porušení,“ konštatovala. Najčastejším porušením zákona bolo nevyobrazenie vzorového pokladničného dokladu pre kupujúcich, nezaevidovanie tržby v pokladnici, nevydanie pokladničného dokladu či vydanie pokladničného dokladu, ktorý však nespĺňal náležitosti zákona.

Kontroly budú pokračovať

Colníci a daniari na mieste uložili obchodníkom pokuty v celkovej výške 5880 eur. „Kontrolóri finančnej správy v takýchto kontrolách neustále pokračujú a nie je vylúčené, že sa vrátia znovu i na kúpaliská,“ skonštatovala Švárna.

Daňový alebo colný úrad uloží za porušenie zákona podnikateľovi pokutu od 50 do 3300 eur. Pri opakovaných porušeniach zákona až do výšky 6600 eur.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM