Monika Hanigovská Rôzne

Umelkyňa sa dala do práce a toto je výsledok: Klavír v Trnave sa pýši novým vzhľadom

Už ste si to všimli? Obľúbený klavír pri trnavskej radnici sa pýši novým vzhľadom. Postarala sa oň umelkyňa Naďa Salbotová.

Ilustračný obrázok k článku Umelkyňa sa dala do práce a toto je výsledok: Klavír v Trnave sa pýši novým vzhľadom
10
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Klavír pred trnavskou radnicou dostal nový vzhľad. V týchto dňoch sa tak už pýši nielen novými sviežimi farbami, ale aj zaujímavou umeleckou koncepciou. Viac nám o premaľovanom klavíri porozprávala autorka jeho novej vizáže, umelkyňa Naďa Salbotová.

Má inšpirovať k snívaniu

„Snažila som sa vytvoriť taký motív, ktorý by inšpiroval ľudí k snívaniu a taktiež som chcela, aby im moje umelecké stvárnenie dokázalo povzniesť náladu. Na klavíri môžete vidieť optimistický motív, v ktorom je trošku fantázie a surrealizmu,“ povedala pre spravodajský portál Trnava 24 Naďa Salbotová.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Ako ďalej dodala, na toto svoje dielo použila prevažne profesionálne akrylové farby. „Sú to v podstate akrylové farby. Ale väčšina použitých farieb sú v špeciálnych odtieňoch, ktoré sa nedajú vymiešať zo základnej palety. Jedná sa v podstate o profesionálne akrylové farby. Následne som svoju prácu musela zafixovať, aby farba vydržala nápor ľudí,“ doplnila.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Už púta pohľady

Počas našej prítomnosti si klavír s novým vzhľadom prezerali viacerí okoloidúci. Zisťovali sme, ako sa im páči.

„Dnes som si ho všimla, ako som prechádzala do školy. Mám rada také tie nadpozemské, až nevšedné motívy. Veľmi sa mi páči, ide z neho niečo pozitívne,“ povedala s úsmevom študentka Táňa, ktorej cesta do školy vedie práve okolo radnice.

Pri klavíri sme stretli aj pani Marcelu. „Vítam takéto zaujímavé aktivity v našom meste. To teda platí aj o novom vzhľade tohto hudobného telesa. Najviac sa však teším na to, keď si ho budú môcť vychutnať aj moje uši,“ prezradila.

Ako klavír v Trnave s novou vizážou vyzerá si môžete pozrieť v našej priloženej fotogalérii.

FOTO: Páči sa vám? Klavír v Trnave sa pýši novým vzhľadom
10
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM