Monika Hanigovská Rôzne

O pekné zážitky budete mať postarané: Spoznajte krásy okolia Trnavy zo sedla bicykla

Doprajte si kus aktívneho oddychu i naozaj pekné zážitky na čerstvom vzduchu. A spoznajte pri tom krásy okolia Trnavy. Pozrite si spolu s nami, čo sa chystá.

Ilustračný obrázok k článku O pekné zážitky budete mať postarané: Spoznajte krásy okolia Trnavy zo sedla bicykla
Zdroj: TASR

Milovníci aktívneho oddychu a spoznávania nášho okolia, by mali zbystriť pozornosť. Mikroregión 11 PLUS, ktorý združuje okolité obce, organizuje v sobotu 12. augusta nultý ročník akcie s názvom Spoznaj mikroregión na bicykli.

Podujatie bude zadarmo a netreba sa vopred nahlasovať. Pozrite sa bližšie s nami, čo takáto akcia vo svojej premiére ponúkne.

„Cieľom podujatia je priblížiť obyvateľom a návštevníkom obcí zaujímavosti a krásy mikroregiónu, spoznávať jednotlivé obce mikroregiónu zo sedla bicykla a zároveň spropagovať cyklistiku ako ekologickú alternatívnu dopravu,“ povedal pre náš spravodajský portál pracovník webového portálu Mikroregión 11 PLUS.

Dve trasy na výber

Štart sa uskutoční o 14.00 hodine v Cíferi a to konkrétne pred miestnym kúpaliskom Pác. Účastníci si budú môcť vybrať spomedzi dvoch trás, kadiaľ sa vydajú na svojich dvojkolesových tátošoch. Svoju jazdu si tak budú môcť vychutnať na 35 km alebo 45 km trase. Pričom cyklisti sa stretnú opäť v cieli pri spomínanom kúpalisku.

35 km trasa pôjde cez: Cífer – Pác, Hrnčiarovce nad Parnou, Zeleneč, Križovany nad Dudváhom, Vlčkovce, Majcichov, Voderady, Slovenská Nová Ves, Cífer – Pác

45 km trasa povedie cez: Cífer – Pác, Hrnčiarovce nad Parnou, Zeleneč, Križovany nad Dudváhom, Vlčkovce, Majcichov, Abrahám, Pusté Úľany, Pavlice, Voderady, Slovenská Nová Ves, Cífer – Pác

Upozorniť treba, že sa pôjde aj po poľných cestách, preto sú vhodné trekové a horské bicykle. Osoby do 15 rokov musia byť v sprievode zákonného zástupcu.

Občerstviť sa budú môcť účastníci tejto akcie v obciach Hrnčiarovce nad Parnou a vo Vlčkovciach. Relax si však užijú aj na spomínanom kúpalisku. V cieli na kúpalisku Pác prebehne poďakovanie prítomných starostov z obcí Mikroregiónu 11 PLUS účastníkom podujatia a na záver bude zabezpečená voľná zábava pri hudbe a možnosť kúpania sa na kúpalisku Pác.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM