Zuzana Vajayová Rôzne

V októbri zachránili príslušníci HaZZ v kraji 113 osô

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) V Trnavskom kraji zaznamenali v uplynulom mesiaci celkom 244 udalostí, čo je o 17 udalostí viac ako v októbri 2010.

Najviac zásahov, spolu 99, uskutočnili hasiči k požiarom. Pri dopravných nehodách zasahovali 72-krát. K technických zásahom absolvovali 45 výjazdov a štyri razy riešili ekologické udalosti. Vyskytli sa štyri plané poplachy a príslušníci realizovali 20 cvičení. Informoval TASR hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Ivan Peťko.

„Pri udalostiach zomrelo šesť osôb, 67 ľudí sa zranilo a hasiči zachránili 113 občanov, z toho 100 osôb pri dopravných nehodách, päť pri technických zásahoch a osem osôb pri požiaroch,“ uviedol Peťko s tým, že v októbri najviac ľudí (31) zachránili v okrese Trnava, v okrese Dunajská Streda (25) a v okrese Galanta (22).

Podľa hovorcu priame škody vyčíslili príslušníci HaZZ vo výške 125.200 eur a uchránené hodnoty v sume 880.700 eur. „Najviac zásahov, spolu 73, vykonali príslušníci Okresného riaditeľstva (OR) v Trnave, 41 zásahov príslušníci OR HaZZ v Dunajskej Strede a 34 udalostí zaznamenali v okrese Senica,“ priblížil Peťko. Dodal, že v mesiaci október najviac, 32 požiarov, hasili na kontajneroch a skládkach odpadov. V 26 prípadoch horeli budovy a objekty – z toho v šiestich prípadoch rodinné domy a v ôsmich prípadoch horelo v bytovom fonde. „Pri vypaľovaní tráv a suchých porastov sme hasili 17 požiarov a na cestných dopravných prostriedkoch sa vyskytlo deväť požiarov. Z technických zásahov sme zaregistrovali 11 otváraní bytov,“ uzavrel krajský hovorca hasičov.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM