Dominika Handzušová Hokej

V prvom kole sa body delili: V nájazdoch rozhodol Mihálik

V prvom kole prvej hokejovej ligy hostila Trnava Topoľčany. Strelecky mali navrch Gladiátori, no zradila ich efektivita. Z výhry sa tak tešili Žochári.

Ilustračný obrázok k článku V prvom kole sa body delili: V nájazdoch rozhodol Mihálik
Foto: Dominika Handzušová

Namiesto úvodného oťukávania Trnava na súpera vybehla. Topoľčany sa k poriadnej strele na bránu dostali až v 4. minúte. Gladiátorom do karát zahrali aj presilovky, no využiť prvú dokázali až v 18. minúte. Po presilovkovom kolotoči sa strelou od modrej presadil Burzala.

Trnava hrala, Topoľčany strieľali góly

Žochári v druhej tretine vyrovnali presilovkovým gólom. O pár minút sa dostal k odrazenému puku Hurtaj a Hála sám nemal šancu – 1:2. Obraz hry sa však nezmenil. Trnavu góly len nabudili k vyššej aktivite. Topoľčianske strely však naberali na nebezpečnosti. Po jednej z nich sa do úniku dostal Brandis a vyrovnal.

V tretej tretine ostali žlto-červení v tlaku aj po presilovej hre a napokon sa tešil z gólu Dobrý. Trnava razom zapla na vyššie obrátky. S blížiacim sa záverom sa jej tlak na bránu Hala stupňoval. Smola na hokejkách Gladiátorov a šťastie i výborné zákroky topoľčianskeho brankára však dávali hosťom nádej na výhru.

Rozhodli až nájazdy

Vyrovnať sa nakoniec podarilo pomerne šťastným, nie celkom klasickým gólom. Čunderlíkov teč sa do brány odrazil od ľadu. Nasledovalo predĺženie, v ktorom mohla Trnava rozhodnúť pri presilovke. Množstvo šancí sa ale znova neujalo. Halo zlikvidoval postupne aj všetky nájazdy. Na druhej strane Hálu prekonal Martin Mihálik.

HK Gladiators Trnava – HC Topoľčany 3:4sn (1:0, 1:2, 1:1 – 0:0)

Góly: 18. Burzala (Hegyi, Čunderlík), 34. Brandis (Čunderlík, Burzala), 56. Čunderlík (Hronec, Barinka) – 24. Chromý (Fusek, Dobrý) v presilovke, 29. Hurtaj (Žitňanský), 45. Dobrý (Fusek, Chromý), rozhodujúci samostatný nájazd M. Mihálik.

Strely na bránu: 51:32 (16:10, 16:10, 14:12 – 5:0).
Rozhodovali: Fridrich – Synek, J. Tvrdoň. Diváci: 298

Trnava: Hála – Reho, P. Poláček, Jak. Macháč, Marek Hronec, Závodský, Burzala, Šišmič – Lisoň, M. Baran, Tahotný – P. Barinka, M. Čunderlík, D. Hegyi – Achs, D. Schmidt, Brandis – Hrbáčik, Marcel Tvrdoň, Hluch – D. Rosa.

Topoľčany: Halo – Mi. Bystričan, M. Žitňanský, Guričan, P. Kopecký, Georgievský, D. Chromý, P. Ondruška – Szalay, P. Hurtaj, L. Káčer – D. Mihalik, M. Mihálik, Chlapovič – J. Fusek, Ľ. Dobrý, A. Záhorský.

HL: Trnava - Topoľčany
10
Galéria
Foto: Dominika Handzušová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM