Monika Hanigovská Rôzne

V Trnave očakávajte peklo: Potiť sa budeme v takýchto horúčavách!

Pripravte sa na to, že sa budete potiť vo vlastnej šťave! Meteorológovia vydali pre okres Trnava výstrahy až druhého najvyššieho stupňa. Udrú tu poriadne trópy.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave očakávajte peklo: Potiť sa budeme v takýchto horúčavách!
Zdroj: TASR

Toto si zaslúži vašu pozornosť! Odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) vydali pre náš okres až tri druhé najvyššie výstrahy pred vysokými teplotami. Prvá z nich platí na dnes a to od 15:00 do 18:00 hod.

„V okrese Trnava sa ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 °C,“ uvádzajú v nej meteorológovia. Druhá z nich je vydaná na zajtra a to pre časové rozpätie od od 15:00 do 18:00 hod. Píše sa v nej, že v našom okrese sa vtedy ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 °C.

Tretia výstraha druhého stupňa platí na 2. augusta od 14:00 do 18:00. „V okrese Trnava sa miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 – 37 °C,“ zdvíhajú v nej varovný prst meteorológovia.

Tí zároveň v každej z uvedených výstrah upozorňujú, že vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká.

Viac o blížiacich sa horúčavách si prečítajte TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM