Monika Hanigovská Rôzne

V Trnave odštartuje akčný herný festival: UniCon prinesie poriadnu nádielku zábavy

Vychutnajte si zábavu s najnovšími hernými novinkami ale aj stolovými hrami. V Malom Ríme odštartuje jedinečný festival fantázie a oddychu.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave odštartuje akčný herný festival: UniCon prinesie poriadnu nádielku zábavy
39
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Festival UniCon, ktorý vznikol pod rukami študentov a pedagógov Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v Trnave sa opäť hlási o slovo. Počas troch dní, 13.-15. apríla, sa priestory bývalej základnej školy v Jame premenia na zónu fantázie a oddychu, ale aj nových poznatkov a skúseností (13. apríl od 14.00 hod. – 21.00 hod.,14. – 15. apríl od 9.00 hod. – 21.00 hod.).

Vychutnajte si trojdňový maratón zábavy v podobe najnovších virtuálnych noviniek, herných stolov, interaktívneho múzea, panelových diskusií so zaujímavými hosťami a oveľa viac.

Aj vedecko-odborná konferencia

„Festival otvorí svoje brány v piatok, počas ktorého bude prebiehať vedecko-odborná konferencia a zároveň budú v priestore pribúdať jednotlivé atrakcie. Večer bude nasledovať oficiálne otvorenie festivalu, ktorý odštartuje Peter Konečný prehliadkou najlepších herných a technologických reklám,“ informuje Magdaléna Švecová, interná doktorandka FMK UCM.

Vyskúšajte si najnovšie lákadlá

Návštevníci si budú môcť vyskúšať mnohé technické novinky doslovne na vlastnej koži. „Od sobotného rána budú môcť návštevníci ochutnať pestrý mix toho, čo aktuálne ponúka herný svet. K dispozícii bude všeličo od úplnej klasiky až po najnovšie technologické vychytávky,“ prezrádzajú organizátori. Výnimočný zážitok sľubuje aj unikátny Cyberith Virtualizer.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Interaktívne múzeum, či stolové hry

Milujete retro? Na festivale si prídete na svoje. Organizátori pripravili prehľad herných dejín zo zbierky českej Retroherny, Slovenského múzea dizajnu, aj budúceho trnavského Múzea hernej histórie.

„Samostatnou kapitolou bude druhé poschodie, ktoré tento rok prinesie výsostne nedigitálne kratochvíle. Pozostávať bude z hrateľnej zbierky stolných a kartových hier dvoch najväčších trnavských “offline” herní, ktoré sa po rokoch stretnú v jednom priestore,“ vysvetľujú organizátori, pričom ako dodávajú, v ponuke bude vyše sto hier.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Festival ďalej prinesie turnaje, kvízové súťaže, ale aj panelové diskusie so zaujímavými hosťami, napríklad na tému, aké je to byť rodičom youtubera.

Ako informujú ďalej organizátori, postarané bude aj o cezpoľných návštevníkov, tí budú môcť prenocovať priamo v priestoroch školy. Návštevníci do dvanásť rokov len v sprievode rodiča, do osemnásť rokov len s písomným súhlasom a kontaktom na rodiča.

Ako to vyzeralo počas minulého roka na festivale si možete prezrieť v našej priloženej fotogalerii.

O zážitky bolo postarané: FOTOREPORTÁŽ z pozoruhodného festivalu v Trnave
39
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM