Monika Hanigovská Rôzne

V Trnave oslávime Deň Zeme: Zmyslové artehry, recyklozáhrada a to ešte nie je všetko

V našom meste oslávime Svetový deň Zeme. A pripravený je zaujímavý program. Pozrite si, čo všetko budete môcť zažiť na vlastnej koži.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave oslávime Deň Zeme: Zmyslové artehry, recyklozáhrada a to ešte nie je všetko
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Aj v našom meste oslávime Svetový deň Zeme, ktorý sa v kalendári spája s 22. aprílom. Na práve tento deň pripravilo naše mesto spolu s Kalokagatiou – CVČ bohatý program s názvom Deň Zeme.

Akcia bude voľne prístupná pre deti i širokú verejnosť v priestoroch spomínanej Kalokagatie. Program si budú môcť návštevníci vychutnať od 09.00 do 13.00 hodiny.

Tešte sa aj na ekoateliér

Návštevníci sa budú môcť zúčastniť hneď niekoľkých zaujímavých činností. V ekoateliéri si napríklad vyskúšajú prácu s netradičnými materiálmi, zmyslové artehry, či tzv. ekoomaľovanky.

Milovníkov lesov môže zase potešiť program s názvom „život v lesoch“, ktorý ponúkne aktivity v spolupráci s Lesy SR, odštepného závodu Smolenice. Program s lesnou tematikou si však budú môcť návštevníci tiež vychutnať aj v programe „nájdi svoj strom“, v rámci ktorého sa označia stromčeky vysadené v predchádzajúcich rokoch. Organizátori akcie pripravili aj recyklozáhradu, v nej sa zamerajú na netradičné využitie odpadu v záhrade.

Dobrodružstvo v džungli

Program podujatia ponúkne aj zaujímavú filmovú tvorbu, či besedu. Dokument o odvekom význame lesa očami lesníkov sa bude premietať o 09.00 hodine. Ďalším lákadlom bude prednáška a beseda s Martinom Hunčárom – cestovateľom, spisovateľom a lektorom. Prednáška s názvom Dobrodružstvo v džungli – zábery, ktoré sa nedajú vygúgliť sa uskutoční o 10.00 hodine. Na prednáške sa predstaví ďaleká krajina Mjanmarsko, bývalá Barma.

Ako dodáva organizátor, na besedu s Martinom Hunčárom a tiež aj na premietanie vyššie spomenutého dokumentu je potrebné sa vopred prihlásiť.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM