Dominika Handzušová Rôzne

V Trnave otvárajú Univerzitu tretieho veku: Prednášky aj cez televíziu

Trnavská univerzita (TU) ponúka záujemcom o Univerzitu tretieho veku (UTV) trojročné a jednoročné štúdium. V novom akademickom roku 2014/2015 otvorí svoje brány študentom v 17 študijných programoch. Prihlášky škola prijíma do konca augusta, vyučovanie sa začne v októbri.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave otvárajú Univerzitu tretieho veku: Prednášky aj cez televíziu
Zdroj: TASR

Na UTV si môžu záujemcovia vo veku nad 40 rokov s minimálne stredoškolským vzdelaním s maturitou vybrať štúdium jazykov – v ponuke je anglický, nemecký, francúzsky, španielsky a taliansky jazyk, latinský jazyk a kultúra, ďalej dejiny umenia, v angličtine prednášané dejiny a reálie Veľkej Británie.

Prihlásiť sa možno aj na program štatistická analýza, zdravý životný štýl, právo, psychológia a práca s počítačom pre začiatočníkov. Programy práca s počítačom pre pokročilých, patristická a ranokresťanská literatúra, etiketa a základy diplomatického protokolu a dejiny Trnavy a Trnavskej univerzity trvajú jeden rok.

TU poskytuje vzdelanie na dvoch miestach – v Trnave a na Teologickej fakulte v Bratislave, kde sa možno zúčastňovať na prednáškach aj prostredníctvom televízneho vysielania. Študijné odbory postupom času TU mení, podľa záujmu študentov. Po ukončení štúdia a odovzdaní záverečnej práce študenti získavajú osvedčenie o absolvovaní štúdia. Osvedčenie sa odovzdáva na slávnostných promóciách za účasti akademických funkcionárov TU.

UTV pri TU začala svoju činnosť v akademickom roku 1999/2000 v študijnom odbore teológia v Bratislave. Od akademického roka 2002/2003 otvorili štúdium vo viacerých odboroch už aj priamo v Trnave.

Foto: ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM