Aktualizované Monika Hanigovská Krimi

V Trnave pre požiar evakuovali bytovku: Niekoľkých ľudí hospitalizovali, FOTO

V Trnave mali dnes hasiči nadránom plné ruky práce. Horiaci byt si vyžiadal evakuáciu celej bytovky a prevoz ľudí do nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave pre požiar evakuovali bytovku: Niekoľkých ľudí hospitalizovali, FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR

Hasiči museli v stredu nadránom evakuovať bytovku v Trnave na Ulici J. G. Tajovského. Horel tam byt na druhom poschodí, dym sa rozšíril aj do okolitých priestorov.

„Udalosť si vyžiadala aj prevoz ľudí do nemocnice, štyri osoby hospitalizovali,“ informovala Júlia Kedrová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave.

Manipulácia s otvoreným ohňom?

Ako uvidela hovorkyňa KR PZ v Trnave Mária Linkešová, podľa predbežných informácií mal 48 ročný obyvateľ domu pravdepodobne manipulovať s otvoreným ohňom, sviečkou a potom mal zaspať. „Z nedbanlivosti spôsobil požiar vo vlastnom byte na prvom poschodí a zadymenie spoločných priestorov,“ informovala nás.

Pri udalosti bolo evakuovaných podľa jej slov asi 40 obyvateľov domu, ktorým hasiči poskytli autobus. Predbežnú škodu na majetku hasiči vyčíslili na 25 000 eur. „Polícia v týchto chvíľach stále vykonáva ohliadku miesta činu a začne vo veci trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti,“ uzavrela hovorkyňa.

FOTO: V Trnave horel byt. Z bytovky museli evakuovať obyvateľov
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM