Monika Hanigovská Rôzne

V Trnave sa chystá dvojdňový festival: Lákať budú gurmánske špeciality, víno aj hudba

Už o pár dní v Trnave odštartuje zaujímavý festival. Návštevníci sa môžu tešiť na akciu, ktorá poteší nielen chuťové bunky, ale prinesie i súťaže či živú hudbu.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave sa chystá dvojdňový festival: Lákať budú gurmánske špeciality, víno aj hudba
Zdroj: TASR

Milovníci zaujímavých podujatí si prídu na svoje. Mesto Trnava pozýva na dvojdňovú akciu s názvom Jarný festival vína a gurmánskych špecialít – Víno Tirnavia 2017.

Spomínané podujatie sa uskutoční v piatok 19. a v sobotu 20. mája a to po prvýkrát v priestoroch pešej zóny a na nádvorí trnavskej radnice. Lákavú akciu si budú môcť návštevníci vychutnať od 14.00 do 23.00 hodiny.

Na svoje si prídu aj milovníci vína

Dvojdňový festival ponúkne návštevníkom gurmánske špeciality, pre vodičov či deti budú pripravené čisté hroznové šťavy. Na akcii sa však predstavia aj rôzne vína.

Ako uvádza radnica na svojom webe, tešiť sa môžeme na iskrivé a svieže vína ročníka 2016, neodolateľné rosé, ale aj ušľachtilé červené vína starších ročníkov, ktoré vyzrievali niekoľko rokov v prítmí pivníc. Na svoje si ďalej prídu aj milovníci zvláštností, v ponuke bude napríklad vulkanické biovíno z Liparských ostrovov na juhu Talianska.

Súťaž o najďalej dostrelenú zátku

Popri ochutnávke gurmánskych špecialít, hroznovej šťavy, či vína si na svoje prídu aj milovníci dobrej hudby. Na akcii sa počas dvoch dní vystrieda niekoľko hudobných formátov. Návštevníkom sa predstaví Romanika Kvarteto, Miloš Biháry & Jazz Funk Brothers, Old Boyz Jazz Band, či Slovak tango.

Nebudú však chýbať ani zaujímavé súťaže. Ako uvádza organizátor akcie, pre všetkých, ktorí si chcú overiť svoje vinárske vedomosti, je pripravený kvíz, odvážni strelci sa môžu zúčastniť súťaže o najďalej dostrelenú zátku šumivého vína.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM