Monika Hanigovská Rôzne

V Trnave zažijeme prehliadky ZADARMO: Lákať budú dominanty aj odborný výklad

V Trnave sa už čoskoro môžeme tešiť na bezplatné prehliadky pamiatok. Čo všetko na návštevníkov čaká počas Svetového dňa sprievodcov?

Ilustračný obrázok k článku V Trnave zažijeme prehliadky ZADARMO: Lákať budú dominanty aj odborný výklad
17
Galéria
Zdroj: TASR

Trnava si v sobotu 25. februára pripomenie Svetový deň sprievodcov aktivitami, ktoré pripraví bezplatne pre Trnavčanov ale aj všetkých nadšencov o históriu nášho mesta. Konkrétne pod taktovkou oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism si budú môcť poslucháči pozrieť hneď niekoľko zaujímavých miest spolu s odborným výkladom.

Návštevníci si budú môcť spestriť sobotné dopoludnie ale aj popoludnie zaujímavou prehliadkou. „Pôjde o štandardnú prehliadku historického centra Trnavy v trvaní cca 90 minút. Stretnutie je pri mestskej veži o 10:30 a 13:30 hodine. Pôjde sa do katedrály sv. Jana Krstiteľa, na námestie sv. Mikuláša, otvoríme karner (kostnicu) a urobíme ochôdzu pri kostole sv. Mikuláša,“ prezradila pre náš spravodajský portál Klára Mališová, pracovníčka Turistického informačného centra – Región TIRNAVIA.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Ako ďalej uviedla k dispozícii budú dvaja sprievodcovia Štefan Banovec a Slavomír Dzvonik. Okrem prehliadky môžu poslucháči získať aj malú pozornosť. „Na konci prehliadok chystáme malé prekvapenie. Z každej skupiny vyžrebujeme jedného účastníka, ktorý dostane malý darček,“ povedala nám Mališová.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Bezplatné prehliadky pamiatok ponúkne aj Skalická Turistická a informačná kancelária. 25. februára sprístupní Rotundu sv. Juraja, Jezuitský kostol, Ľadovňu, vežu farského kostola a mlyn bratov Pilárikovcov, kde budú na záujemcov čakať sprievodcovia s výkladom. Obhliadky s bezplatným vstupom sa budú konať od 14.00 do 16.00 hodiny.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

FOTO: Miesta v Trnave  kde si vychutnáte odborné prehliadky pamiatok
17
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM