Dominika Handzušová Kultúra

Večer v spoločnosti vína: Stredoveká prešovačka vás prenesie do histórie

Dávnu a slávnu históriu vinárstva a vinohradníctva v Trnave priblíži jedinečné podujatie svojho druhu na Slovensku. Príďte si pozrieť hrané scénky zo života vinárov na Stredovekej prešovačke.

Ilustračný obrázok k článku Večer v spoločnosti vína: Stredoveká prešovačka vás prenesie do histórie
Zdroj: TASR

Večer 4. septembra môžete stráviť v spoločnosti vína. Na nádvorí radnice sa odohrá dobová Stredoveká prešovačka s veselicou. Prostredníctvom hraných scénok sa prenesiete na chvíľu do minulosti a dozviete sa čo-to zo života vinárov a vinohradníkov, či zo života trnavského perega.

Stredoveká prešovačka sa uskutoční v piatok 4. septembra od 17:00 hod. na nádvorí trnavskej radnice. Dospelí zaplatia za vstup 2 €, deti do 15 rokov 1 €.

Šliapanie hrozna v kadi bosými nohami krásnych dievčať, dobová hudba a ochutnávka vín. Atmosféra Stredovekej prešovačky priblíži tradíciu vinárstva v našom regióne. Do tajov zberu hrozna a výroby vína vás uvedú hrané scénky.

Pripravené sú aj súťaže pre malých i veľkých v duchu vinárskej tématiky. O stredovekej Trnave a jej slávnej vinárskej histórii pútavým spôsobom porozprávajú historici v priestoroch gotickej pivnice pod Západním krídlom radnice. Chýbať nebude ochutnávka vín z regiónu Tirnavia.

Čítajte tiež:
Genis loci nadviaže na prelomový ročník: Súťaž by mohla nadobudnúť celoslovenský rozmer
September ako na dlani: Pozrite si, aké TOP akcie nás v Trnave čakajú

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM