Tlačové správy

Veci, ktoré cez rok nestíhate a dovolenka je na ne ako stvorená

Na dovolenke nemusíte len ležať na lehátku. Počas pracovných dní sa človeku nakopia veci, na ktoré nemá čas a dovolenka je ideálnym miestom na ich realizáciu.

Ilustračný obrázok k článku Veci, ktoré cez rok nestíhate a dovolenka je na ne ako stvorená
Zdroj: Generali poisťovňa

Venujte sa sami sebe

Je úžasné tráviť voľný čas s rodinou, ale aby sme sa cítili dobre, musíme mať aj pár chvíľ sami pre seba. Či už len na to, aby sme mohli vypnúť a o nič sa nestarať, alebo aby sme sa dali dokopy fyzicky aj psychicky.

Plánujte

Spíšte si všetko, čo by ste chceli, ale aj to, čo musíte spraviť. Ideálne, ak si k jednotlivým bodom napíšete konkrétny dátum, alebo aspoň mesiac. Veci sa tak stanú reálnejšími.

Knihy, filmy a hudba

Aj vám ležia na polici knihy, na ktoré počas roka jednoducho nemáte čas ani silu? Keď k tomu pridáme filmy a nové albumy našich obľúbených interpretov, nemusíme ani dovolenkovať pri mori.

Venujte sa svojim koníčkom

Nie je nič frustrujúcejšie, ako keď nemáte čas na svoje koníčky. Nielen, že sa im na dovolenke môžete venovať, ale môžete sa aj rozhodnúť, kedy si na ne vyčleníte čas počas pracovného týždňa. Oznámte to aj svojmu okoliu.

Naučte sa niečo nové

Aj keď máte pocit, že potrebujete vypnúť, od myšlienok na prácu či na rôzne problémy si najlepšie oddýchnete, ak svoj mozog niečím zamestnáte. Skúste teda niečo nové. Naučte sa napríklad variť francúzsku kuchyňu alebo postaviť kŕmidlo pre vtáčiky.

Vytrieďte fotky

Triedenie fotiek, ktoré sa vám za tie roky nakopili v počítači je práca aj na niekoľko hodín. Ak sa však do nej pustíte v príjemnom prostredí a zaspomínate si so svojimi blízkymi na spoločné momenty, bude vás to baviť.

Hrajte sa

Skúste sa na chvíľu vrátiť do detských čias a nakazte tím aj ostatných spoludovolenká­rov. Hrajte sa, bláznite a súťažte. Vyplavia sa vám endorfíny a ako bonus budete plní energie. Svoje miesto na dovolenke majú aj spoločenské a kartové hry.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Generali poisťovňa
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM