Dominika Handzušová Správy

Veľkonočné omše v Trnave: Obrady povedie biskup Orosch

V centrálnom chráme Trnavskej arcidiecézy – Katedrále sv. Jána Krstiteľa v Trnave sa budú opäť počas veľkonočných sviatkov slúžiť viaceré bohoslužby. Hlavným celebrantom bude trnavský arcibiskup Ján Orosch.

Ilustračný obrázok k článku Veľkonočné omše v Trnave: Obrady povedie biskup Orosch
Zdroj: TASR

Prvá – omša svätenia olejov Missa Chrismatis bude na Zelený štvrtok (2. apríla) dopoludnia. V rámci nej kňazi arcidiecézy každoročne obnovujú svoje sľuby. Budú tiež posvätené oleje, ktoré počas roka používajú duchovní pri vysluhovaní sviatostí.

Biskup povedie ešte tieto

Vo štvrtok sa o 17:30 hod. bude konať aj ďalšia omša, a to na pamiatku Pánovej večere. Katedrála po jej skončení zostane otvorená až do ôsmej hodiny na modlitbu, ktorá je účasťou na utrpení Krista v Getsemanskej záhrade. V piatok (3. apríla) sa uskutočnia od 15:00 hod. obrady Veľkého piatka, na Bielu sobotu (4. apríla) sa slávenie obradov Veľkonočnej vigílie začne o 19:30 hod. Všetky obrady povedie trnavský arcibiskup.

Ďalšie omše

Generálny vikár Trnavskej arcidiecézy Ján Pavčír bude celebrovať omšu na Veľkonočnú nedeľu (5. apríla) o 9:30 hod., arcibiskup nasledujúcu slávnostnú o 11:30 hod. Na Veľkonočný pondelok (6. apríla) bude celebrovať bohoslužbu o 9:30 hod. Ján Pavčír, o 11:30 hod. vicerektor katedrály Ján Vido.

Čítajte tiež:
Veľkonočné tradície ožijú na hrade: Počas jarných slávností aj vstup zdarma!
Sviatky spustia veľkú migráciu: PREHĽAD posilových vlakov týkajúcich sa Trnavčanov

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM