Erik Bojničan Rôzne

Veselé súťaže, hudba ale aj zemiakové dobroty zadarmo: Krumplové hody sa blížia

Dobré jedlo a ešte lepšia zábava. Program Krumplových hodov je naozaj lákavý. Pozrite sa, na čo sa môžete tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Veselé súťaže, hudba ale aj zemiakové dobroty zadarmo: Krumplové hody sa blížia
Zdroj: Vojtech Moravčík

Krumple, ako radi nárečovo nazývame zemiaky, budú ústredným motívom podujatia, ktoré sa už po tretíkráť bude konať na Námestí svätého Ignáca v neďalekom Leopoldove. Krumplové hody sú na pláne už v sobotu 23. septembra a od 15:00 hodiny sa môžete tešiť na zaujímavý program.

Na úvod sa môžete zúčastniť, alebo si len užiť atmosféru zápolenia v netradičných disciplínach. Ako uvádza mesto Leopoldov, súťažiť sa bude v hode zemiakov na určené miesto, o najdlhšiu zemiakovú šupku či o najkrajšieho panáčika formou tvorivej dielne. Súčasne od 15:00 hod. sa uskutoční bezplatné podávanie bryndzových halušiek, šúľancov a zemiakových placiek.

Tí, ktorí majú gurmánskeho a súťaživého ducha môžu zemiakové jedlo, ktoré si pripravia doma, priniesť na Námestie sv. Ignáca od 15– stej hodiny a zapojiť sa do súťaže: najlepšie zemiakové jedlo slané, najlepšie zemiakové jedlo sladké, môžu priniesť najväčší zemiak a zemiak s najzaujímavejším tvarom.

Počas celého podujatia bude hrať skupina FÉNIX. Ak sa chcete navnadiť na blížiace sa podujatie, pozrite si priloženú fotoreportáž z ostatného ročníka:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM