Dominika Handzušová Hokej

Vianoce na zimáku: TAKTO sa bavili najmenší i najstarší Gladiátori

V predvianočnom období spestril tréningový proces prípravky hokejový kemp. Oveľa skúsenejší kolegovia z trnavského klubu si zahrali proti svojim bývalým spoluhráčom v tradičnom zápase.

Ilustračný obrázok k článku Vianoce na zimáku: TAKTO sa bavili najmenší i najstarší Gladiátori
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Zimný štadión v Trnave na dva dni uzavrie svoje brány. Ligová sezóna si užíva krátku vianočnú prestávku. Ešte pred Štedrým dňom si však hokeja užili trnavskí hokejisti do sýtosti.

Celý deň na štadióne

Ľad dvakrát do dňa, taktická príprava a zaujímavé stretnutia. Prípravka HK Trnava si užila pre takto malých hráčov netradičný vianočný kemp. Vyvrcholil turnajom „na tretinky“ medzi modrým, žltým, čiernym a červeným tímom. Mimo ľad si deti užili rôzne súťaže, preverili si napríklad svoje znalosti o NHL. Stretli sa tiež s rozhodcami, ktorí sa im snažili vštepiť prvé poznatky o fauloch a technických priestupkoch. O deti tak bolo vlastne postarané od rána do večera. Vyskúšali si tak zároveň aké to je byť skutočným profi hokejistom, pre ktorého je zimný štadión častokrát prvým domovom.

V drese, v ktorom vyrástli

Posledný tréning А-mužstva pred Vianocami už niekoľko rokov patrí všetkým, ktorí obliekajú alebo kedysi obliekali dres s Gladiátorom na hrudi. Аktuálny tím mužov HK Trnava odohrá zápas proti výberu „legiend“ – tímu, ktorý je zložený z hráčov, ktorí z Trnavy odišli za lepším, či ukončili aktívnu kariéru. Na ľade, na ktorom vyrástli, sa tak opäť popreháňali Marcel Holovič, Milan Grman, Branislav Jankovič, Milan Kabát, Marián Haršáni či Michal Mĺkvy. V bráne sa navyše blysol hráč Dávid Božik.

Ako to na ľade vyzeralo na kempe prípravky či na zápase si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Vianočné zápasy HK Trnava
36
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM