Dominika Handzušová Správy

Vianočné trhy sa blížia: Poznáme rozmiestnenie tradičných stánkov, chýbať nebudú stredoveké

Vianočný ošiaľ sa pomaly blíži. Aj tento rok zaplnia Trojičné námestie a priľahlé okolie stánky vianočných trhov. Kde presne sa budú nachádzať?

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy sa blížia: Poznáme rozmiestnenie tradičných stánkov, chýbať nebudú stredoveké
Zdroj: Dnes24.sk

Od 21. novembra do 31. decembra zaplní Trojičné námestie vianočná atmosféra. Tradičné trhy oživia aj Stredoveké vianočné trhy na Mikulášskom námestí.

Atmosféra pri Trojičke

Jemná vôňa ihličia, všade veľa svetielok a zvuk kolied. Návštevníci si ohrievajú skrehnuté prsty šálkami s horúcou medovinou, vareným vínom či punčom a pochutnávajú na pečených jedlých gaštanoch, koláčoch a ďalších tradičných dobrotách. Nechajte sa aj vy zlákať atmosférou vianočnej Trnavy. Ani tentokrát nebudú chýbať ručne vyrábané vianočné ozdoby, hračky a doplnky, ktoré pomôžu s inšpiráciou na vianočné darčeky. Trojičné námestie zaplaví približne stovka predajcov. Pravú vianočnú náladu navodia hudobné vystúpenia známych mien, ale aj tých najmenších – detí z materských a základných škôl.

Vianočné trhy v Trnave otvoria slávnostne 28. novembra. Predaj bude v nedeľu až štvrtok prebiehať od 8:00 hod. do 22:00 hod. a v piatok a sobotu až do 24:00 hod. (minimálna doba predaja 10:00 hod. – 18:00 hod.). Rozmiestnenie stánkov si môžete pozrieť na mapke v priloženej galérii. Mestská veža pripraví opäť špeciálne výstupy, takže si vianočnú Trnavu budete môcť užiť aj z výšky.

Stredovek pri Hrubom kostole

Mikulášske námestie bude už tretí rok patriť Stredovekým vianočným trhom. Nebudú chýbať stredoveké remeslá, originálna čajovňa a chutné dobové dobroty. Po prvý raz si organizátori pripravili aj dobový program. Koho zaujal jarmočný Stredovek pod hradbami, ten určite ani vianočnú návštevu neobanuje. Stredoveké trhy sa na námestí pri Bazilike sv. Mikuláša rozprestrú od 19. do 21. decembra.

Foto: ilustračné

Vianočné trhy 2014
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM