Dominika Handzušová Rôzne

Vianočné trhy štartujú už tento piatok: TAKÝTO program vás na nich čaká

Aké koncerty a vystúpenia nás čakajú tento rok? Na ktoré z tradícií sa nezabudlo a aké nové možno vzniknú? Pozrite si program vianočných trhov.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy štartujú už tento piatok: TAKÝTO program vás na nich čaká
Foto: Slávka Kellová

Vianočné trhy tento rok slávnostne otvoria rozsvietením takmer šestnásťmetrového smreka zo Špačiniec v piatok 28. novembra o 17:00 hod. na Trojičnom námestí. Rozmiestnenie stánkov s takmer stovkou predajcov sa výrazne od minulého roku nezmenilo. Hlavné pódium bude umiestnené opäť v rohu námestia pri budove pošty.

Vystúpenie každý deň, cez víkendy dvakrát

Aj tohtoročné trhy spestrí každý deň kultúrny program. V pracovných dňoch sa na pódiu vždy od 16:00 hod. vystrieda viac ako 800 detí z trnavských materských a základných škôl. Po večeroch sa uskutoční zvyčajne od 19:00 hod. koncert alebo iný program. Piatky a soboty oživia dve hudobné vystúpenia. Súčasťou programu bude pred rokom úspešne zavedená tradícia zapaľovania adventných sviec vždy v sobotu o 17:00 hod.

Opekanie býka

Tradíciu si už zakladá aj predaj čerstvých domácich zabíjačkových špecialít každú sobotu. Počas tej poslednej, 20. decembra, sa bude na námestí opekať býk. Novinkou bude zvýšený dôraz na ekológiu. „Všetok odpad, ktorý na Vianočných trhoch vznikne, budeme spracovávať vo vlastnej réžii a separovať. Odpad bude dvakrát denne odvážať súkromná firma, ktorá ho roztriedi a spracuje,“ informoval organizátor Ivan Novotný.

Pozrite si kompletný program a rozostavenie stánkov v priloženej galérii.

Foto: ilustračné

Vianočné trhy Trnava
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM