Zuzana Vajayová Rôzne

Vianočné trhy úplne po novom

Tohtoročné vianočné trhy v Trnave potrvajú od dnes až do Silvestra a sľubujú Trnavčanom množstvo príjemných kultúrnych, kulinárskych i nákupných zážitkov.

Nový organizátor zmenil ich filozofiu i vzhľad, ktorý však nie u všetkých obyvateľov vyvolal pozitívne reakcie. Trhy budú trvať, na rozdiel od predchádzajúcich rokov, až do konca roka a ich súčasťou bude vítanie nového roka s ohňostrojom.

Silvestrovská zábava pod holým nebom Trnavčanom v posledných rokoch chýbala. Na námestí sa v stánkoch rôzneho typu rozloží vyše deväťdesiat predajcov, občerstvenie je sústredené pod veľký stan. Pripravených je viac ako tridsať večerných vystúpení rôznych žánrov. Prvým je dnešný koncert revivalu Vohlárik & Band, nasledovať budú okrem iných Jakub Petraník + Band, Vrbovskí víťazi, Špačinčanka, Borovienka, Cantica Nova. Naplánované sú tri zabíjačky. K tomu treba pripočítať obľúbené vystúpenia detí z trnavských materských a základných škôl. Dramaturgia myslela na všetky generácie Trnavčanov. Vianočné trhy sa začínajú dnes o 17. hodine zažatím vianočného stromu.

Samostatný rozsiahly stan vyrástol mimo vianočných trhov, ale v ich tesnom susedstve Dome kultúry Tirnavia. Ide o stan pre Spartakovské Vianoce a futbalový klub v ňom do 23. decembra pripravuje rôzne aktivity. Pondelky budú zamerané na autogramiády hviezd ako Jozef Adamec, Karol Dobiaš, Jozef Geryk či ďalší, v utorok budú vždy tvorivé dielne pre deti. Štvrtky organizátori spoja s koncertmi hudobníkov a piatky s rôznymi súťažami. Na dnes je ohlásená prezentácia vizualizácia prestavby futbalového štadióna-multifunkčnej City arény. Postupne sa v stane predstavia viacerí umelci ako Dominika Mirgová, Bystrík a Allan Mikušek a jednotlivé mládežnícke celky Spartaka.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM