Monika Hanigovská Rôzne

Talentovaný Slovák zachytil aj Trnavu: Slovenské mestá pospájal do parádneho videa

Filmár Patrik Paulínyi natáčal skoro rok zaujímavé lokality na Slovensku, ktoré spojil do unikátneho videa. Nevynechal ani Trnavu. Veď sa nato pozrite.

Ilustračný obrázok k článku Talentovaný Slovák zachytil aj Trnavu:  Slovenské mestá pospájal do parádneho videa
39
Galéria

Patrik Paulínyi pred pár dňami uverejnil na internete video s názvom Follow me to: Slovakia. Pár dní stačilo nato aby si spomínané video dokázalo získať srdcia mnohých ľudí, ktorý brázdia internetom. Na videu možno vidieť mnohé zaujímavé miesta našej krajiny, vrátanie Trnavy.

Keďže takýchto podobných celosvetových projektov bolo na internete viac, rozhodol sa šikovný filmár zachytiť Slovensko inak a to z nevšedného a pútavého uhla.

„Spolu s priateľkou Andreou veľa cestujeme po svete, kde sme popri ostatných videách začali natáčať aj krátke videa v štýle Follow me to. Snáď už každý pozná tieto fotky, no videí v tomto štýle je zatiaľ ako šafranu, pritom sú podľa môjho názoru veľmi pútavé a zaujímavé…Bolo však mnoho miest na Slovensku, ktoré sme doteraz nevideli. Rozhodli sme sa, že popri ich spoznávaní budeme rovno aj natáčať ďalšie z týchto videí, pretože bežných videí je na Slovensku už veľmi veľa a chceli sme sa odlíšiť jeho formou,“ povedal pre náš spravodajský portál filmár spomínaného video snímku.

Vo videu tak môžete vzhliadnuť mestá ako napríklad Trnava, Bratislava, Košice, Nitra, Levoča, Spišská Nová Ves, Telgart, Svaty Kriz, Liptovsky Mikuláš, Bojnice, Zvolen, Piešťany, Kremnica, Banská Štiavnica, Levoča, Prešov, Žilina, Spišsky hrad, Nízke Tatry, či Manínsku tiesňavu, Súľovské skaly, obec Telgárt aj obec Svätý Kríž. Konečný počet miest je však oveľa vyšší.

Trnava zachytená na videu

Vo videu majú možnosť Trnavčania spoznať deväťmetrový nápis #TRNAVA, ktorý zdobil pešiu zónu, pričom ho mesto má tento rok v pláne opäť nechať inštalovať ale s novým výtvarným stvárnením. Filmár ho vo svojom videu zvečnil minulé leto.

„O tom nápise som čítal, keď sa vytváral a myslím, že už patri k Trnave. Veľmi sa mi páči, že mesto dalo priestor rôznym umelcom, ktorí písmena pomaľovali a spolu vytvorili jeden celok,“ vysvetlil filmár svoj výber z nášho mesta.

Najväčšie problémy boli v Bratislave

Napriek tomu, že natáčali na mnohých miestach, hlavné mesto, Bratislava si vyžiadala od filmára pochádzajúceho od Liptovského Mikuláša opakované návštevy.

„Natáčanie videa nám zabralo takmer rok, počas ktorého sme pravidelne podnikali výlety po Slovensku. Paradoxne, ako poslednú a s najväčšími ťažkosťami sme natáčali Bratislavu. Vždy, keď sme tam prišli, nasnežilo. Dokopy to bolo štyrikrát a keďže sme sneh na záberoch nechceli, museli sme sa sem vrátiť aj po piaty krát,“ prezradil nám.

Okrem „bratislavského počasia“ sa umelec snažil popasovať aj s inými ťažkosťami, pretože chcel natočiť aj iné monumentálne miesta.

„Mali sme vyhliadnutých mnoho ďalších miest, ktoré sme chceli, respektíve aj boli natáčať, ako napríklad Oravsky hrad. Keďže sme točili na širokouhlú kameru, potrebovali sme sa k miestam dostať veľmi blízko. Ako náhle sme sa však k určitým miestam dostali bližšie, krása celého objektu ako celku zanikla. Na záberoch z diaľky bola daná pamiatka príliš mala na to, aby ju bolo možné na záberoch rozpoznať. Z tohto dôvodu sme tieto miesta nedokázali natočiť tak, aby vyzerali dobre. Je to škoda, lebo mnoho pekných miest pravé preto chyba,“ uzavrel rozhovor Patrik Paulínyi.

Zdroj: YouTube.com

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM