Monika Hanigovská Rôzne

Víkend v Trnave a okolí? Aj takto si ho užijete

Víkend je už pred dverami. Neseďte doma a pozrite sa, čo si môžete počas neho dopriať.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v Trnave a okolí? Aj takto si ho užijete
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Turistika ako vyšitá

21. októbra od 07.00 Železničná stanica, Hlohovec

Dajte si poriadne do tela. Klub slovenských turistov Hlohovec pozýva turistov a priateľov prírody na turistickú akciu s názvom JESENNÝ POCHOD HP 2017. Už 39. ročník tejto akcie predstaví turistom zaujímavý jesenný pochod na trasách
13 km: Hlohovec – Ovčia skala – Jalšové (3,5 hod),
17 km: Jalšové (alebo Studená dolina) – Ovčia skala – Havran (4,5 hod)
22 km: Hlohovec – Ovčia skala – Havran (6 hod),
28 km: Hlohovec – Ovčia skala – Havran – Piešťany (7 hod)
37 km: Hlohovec – Ovčia skala – Havran – Čertova Pec – Piešťany (9 hod)

Ako uvádza organizátor akcie, trasa 13, 22, 28 a 37 km štartuje pred železničnou stanicou v Hlohovci od 07.00 hod. Štartová registrácia pre trasu 17 km je na kontrole Ovčia skala. Doprava z Trnavy na štart do Jalšového, alebo do Studenej doliny je možná autobusmi hromadnej dopravy, alebo individuálnou dopravou účastníkov.

Dimitrij Samozvanec

21. októbra od 19.00, Divadlo Jána Palárika v Trnave

Vychutnajte si jubileum 40. sezóny v trnavskom divadle a to s predstavením Dimitrij Samozvanec. Diváci sa tak môžu tešiť na inscenáciu, ktorá podľa slov organizátorov bude nielen dôstojným oslávením výročia, ale aj zaplnením bieleho miesta slovenského divadla, keďže doteraz bola v profesionálnom divadle uvedená len raz. Divadelná hra Dimitrij Samozvanec má stále aktuálny obraz
- boj o moc, viera, zlyhanie a manipulácia davu sú v dnešných časoch až príliš aktuálne témy.

Tajomná noc

21. októbra od 16.00 do 20.00, Vlastivedné múzeum v Galante

Keď nastane temná noc, v múzeu sa oživí tajomná moc. Duchovia ožijú, skutočné príbehy prinesú – práve takýmito slovami ohlasuje vlastivedné múzeum v Galante akciu, ktorá podľa slov organizátorov ešte v ich múzeu nebola. Nechajte sa zlákať programom s názvom Duchovia v múzeu. Vlastivedné múzeum ponúkne v sobotu podľa slov organizátora tajomnú atmosféru, pričom jediným zdrojom svetla budú lampáše a sviečky. Časť bohatej histórie a život v minulosti nám prezradia duchovia našich predkov. Podľa slov organizátorov je cieľom akcie poskytnúť iný pohľad na uctenie si pamiatky zosnulých, ktorí zanechali kultúrne hodnoty a dotvárali dejiny nášho regiónu.

Futbalový sviatok

21. októbra 17.00, Štadión Antona Malatinského

Fanúšikovia Spartak Trnava zažijú v sobotu futbalový sviatok. Na Štadióne Antona Malatinského sa odohrá zápas Spartak – FK Železiarne Podbrezová.

Ružindolská bosorka

21. októbra od 14.00 do 21:00, kopec pri cintoríne, Ružindol

Nechajte sa vtiahnuť do dávno stredovekého príbehu, ktorý sa spája s naším mestom. Ako uvádza trnavská radnica na svojom webe, prostredníctvom troch hraných scén sa budú môcť návštevníci dozvedieť, na základe čoho boli bosorky obviňované, ako prebiehali spory a súd, a ako vyzerala pomsta bosoriek.

FIA CEZ Rallycross Slovakiaring 2017

21. októbra 2017 od 07:00 SLOVAKIA RING, Orechová Potôň

Milovníci adrenalínu si počas víkendu prídu taktiež na svoje. FIA Zóna Strednej Europy v rallycrosse už po druhy krát zavíta na Slovensko. Vychutnať si ju môžete už túto sobotu.

Miro Jaroš – pre (ne)poslušné deti

22. októbra 2017 o 15:00 Suchá nad Parnou, Kultúrny dom

V neďalekej Suchej nad Parnou zažijú deti smršť detských pesničiek. V tamojšom kultúrnom dome to odpáli spevák Miro Jaroš.

Vzácna prehliadka v meste

22. októbra 13.00 a 15.00 pred Bazilikou sv. Mikuláša

Počas nedele si prídu v Trnave na svoje aj milovníci histórie, osobností, či záhad. Nechajte sa zlákať zaujímavým výkladom. Potulky s názvom Potulky Malým Rímom: Tajomstvá trnavských krýpt podľa slov organizátora ponúkajú vzácnu možnosť nahliadnuť do románskeho karnera a krýpt pod bazilikou a Kostolom sv. Jakuba. Odborným sprievodcom tejto akcie bude Emília Izakovičová.

Tančiareň pre seniorov

22. októbra od 16. do 20.00 hodine v Trnavskom dvore

Počas víkendu si prídu na svoje aj naši seniori, keď sa opäť otvoria brány tančiarne. Do tanca zahrá Duo Expres, vstup je voľný.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM