Monika Hanigovská Rôzne

Víkend v Trnave a okolí? Vyberajte z tipov našej redakcie

Môžeme sa radovať, ďalší víkend je už tu. Spomedzi akcií, ktoré sa počas neho chystajú v Trnave a okolí, naša redakcia vybrala hneď niekoľko tipov.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v Trnave a okolí? Vyberajte z tipov našej redakcie
Foto: Dominika Handzušová

Kino pod hviezdami

29. júl o 21.00 h., Trnava, Park Bela IV.

Projekt Kino pod hviezdami prinesie pre návštevníkov opäť zaujímavú lahôdku. V sobotu si budeme môcť vychutnať dokument s názvom Zem, ktorá hľadá svoje nebo (2016, réžia: Erik Praus, 70 min). Snímka odhalí príbeh jednej konkrétnej horehronskej obce a jej obyvateľov. Ako uvádza organizátor akcie, dokumentárna snímka je reflexiou sociálnej a ekonomickej reality súčasného Slovenska a zároveň hľadaním zmyslu bytia či vzťahu k svojej zemi, k svojim koreňom.

Leopoldovské hody

29. júl, 30. júl, Leopoldov

Leopoldovské hody si môžete vychutnať aj počas víkendu. Návštevníci sa môžu tešiť napríklad na všakovaké dobroty, výstavu fotografií starého Leopoldova a historických predmetov ale aj na rôzne hudobné vystúpenia. Pozrite si kompletný program a tiež miesta, kde nájdete atrakcie.

Zabijaci z malomesta

29. júl o 21.15 h., Amfiteáter, Halenárska 20, Trnava

Nenechajte si ujsť filmovú lahôdku, čiernu komédiu s názvom Zabijaci z malomesta, od jedného z najuznávanejších súčasných dánskych režisérov Ole Bornedala o dvoch pároch, ktoré sa rozhodnú svoju krízu stredného veku vyriešiť nezvyčajným spôsobom.

Dychová hudba

30. júl od 18.00 h., v mestskom amfiteátri, Trnava

V nedeľu sa v našom meste predstaví hudobný projekt s názvom Koncert Dychových Hudieb:. Trenčianska dvanástka.

Kopec zážitkov

30. júl od 14.00 do 18.00 h., Bučany, Nyáryovská kúria

Na kopec zaujímavých zážitkov pozýva aj neďaleká obec Bučany. V nedeľu sa v areáli Nyáryovskej kúrie uskutoční podujatie s názvom Prvá tvorivá nedeľa pre všetkých, ktoré ponúkne okrem prebiehajúcej výstavy s názvom Fantázia a Dedičstvo hračiek – odkaz našich predkov, aj dve nové výstavy. Ako uvádza organizátor akcie, prvá z nich, Zlaté ruky seniorov, bude prezentovať výrobky šikovných seniorov zo Základnej organizácie Jednoty dôchodcov v Bučanoch. Druhá výstava, Exotika v kvetináči, ukáže zbierku citrusov pestovateľa Jána Viskupa. Najmenší návštevníci sa zase môžu tešiť na tvorivú dielňu s názvom dielňa Maľovanie sadrových odliatkov pod vedením Adriany a Marcela Málikových. Dielňa je určená pre spoločné tvorenie detí, rodičov i starých rodičov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM