Monika Hanigovská Rôzne

Víkend v Trnave a v okolí? Tešiť sa môžete aj na takéto akcie

Víkend už odštartoval. Ak ešte neviete, čo s ním, nechajte si poradiť. Prinášame vám výber zaujímavých akcií v Trnave a v okolí.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v Trnave a v okolí? Tešiť sa môžete aj na takéto akcie
Foto: Dominika Handzušová

Výstava exotického vtáctva a kanárikov 2017

14.-15. októbra 09.00 –18.00, Kultúrny dom v Zelenči

Milovníci zvierat si prídu neďaleko Trnavy na svoje. V Zelenči sa návštevníkom predstavia všakovaké vtáčie exempláre. Podľa slov organizátora akcie sa môžu návštevníci tešiť na exotické vtáctvo, pričom výstava predstaví exempláre od anduliek až po veľké papagáje, akým je napríklad eklektus rôznofarebný.

Premiéra špeciálnej divadelnej hry

14. októbra 19.00 Divadlo Jana Palarika, Trnava

Sobota bude patriť aj špeciálnej premiére. Vyberte sa večer do divadla. Divadelná hra s názvom Palárik alebo Beskydov je špeciálne napísaná pre trnavské divadlo. Ján Palárik – kňaz, dramatik, mysliteľ, reformátor a najmä – patrón trnavského divadla. Čo všetko sa skrýva za touto významnou osobnosťou slovenskej kultúry? Ako je možné, že naše najlepšie veselohry napísal katolícky kňaz? Odpovede ukrýva spomínaná divadelná hra. Účinkujú: Martin Kochan, Monika Stankovičová, Martin Križan, Daniel Herich.

Jesenné putovanie po vinohradoch

14. októbra, štart o 09.00 Hlohovec – Urbánok (Altánok Sv. Urbana)

V neďalekom Hlohovci si môžete skočiť na zaujímavú akciu. V sobotu tam totiž odštartuje štvrtý ročník obľúbenej jesennej akcie, počas ktorej na návštevníkov okrem príjemnej prechádzky čakajú i zaujímavosti o histórii pestovania viniča a výrobe vína v Hlohovskej oblasti, ako aj o histórii a súčasnosti práce vinárov od Hlohovca, až po Šintavu. Návštevníkov čaká zaujímavá trasa 10 km: Hlohovec, Urbánok – Šomoď – Damašky – vinohrady Reva Bojničky – Mladý Háj – Bočina – Stará Tehelňa.

Kino: Snehuliak

14. októbra 21.30 Kino Hviezda, Trnava

Doprajte si v kine dávku mrazivej akcie. Po tomto filme už nikdy nebudete stavať snehuliaka s radosťou. Najúspešnejší autor súčasnej krimi Jo Nesbo, najsvojráznejší románový detektív Harry Hole a jeden z najcharizma­tickejších hercov svojej generácie Michael Fassbender sa spojili v adaptácii slávneho detektívneho thrilleru, ktorý spolu s ďalšími desiatimi „Holeovkami“ kraľuje v rebríčku najčítanejších kníh súčasnosti.

Potulky Malým Rímom…

15. októbra 15.30 na cintoríne na Ulici T. Vansovej

V nedeľu sa uskutočnia známe Potulky Malým Rímom. Na svoje si v tomto prípade prídu milovníci histórie, osobností, či záhad. Nechajte sa zlákať zaujímavým výkladom. Potulky s názvom Skamenené spomienky odhalia návštevníkom náhrobné kamene a pomníky – ako symboly a pripomienky osobností, ktoré zanechali trvalú stopu v histórii nášho mesta.

AkvaTera Trnava

15. októbra Mestská športová hala Trnava, Trnava

V nedeľu si môžete v Trnave vychutnať aj akvaristicko-teraristickú výstavu. Podľa slov organizátora sa na výstave stretnú chovatelia zo Slovenska, Čiech, Maďarska, Poľska a Rakúska aby vystavili svoje zvieratá možným záujemcom o ich kúpu.

Spievankovo a Kráľovná Harmónia

15. októbra 13.30 a 15.30 Kino Hviezda, Trnava

Nedeľa poteší našich najmenších. V Kine Hviezda sa odohrá predstavenie s názvom Spievankovo a Kráľovná Harmónia. A o čom predstavenie bude? V rozprávkovej krajine Spievankovo vládne dobrosrdečná kráľovná Harmónia. Jej úlohou je zaistiť, aby sa z krajiny nikdy nevytratila hudba, spev a dobrá nálada. Avšak obyvateľom Spievankova sa hudba akosi odcudzila, hudobné nástroje zapadli prachom, spev utíchol, dobrá nálada sa vyparila. Harmónia preto povolá Spievanku a Zahrajka, aby jej pomohli do krajiny prinavrátiť stratenú chuť hrať, spievať a tancovať, a zachránili tak dušu celého Spievankova.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM