Monika Hanigovská Rôzne

Víkendové podujatia v našom meste a okolí: Na ktoré si skočíte vy?

Môžeme sa tešiť, je tu opäť víkend. Za múry vášho domova vás môžu vytiahnuť aj rôzne akcie, ktoré sa v našom meste a okolí budú konať. Vybrali sme niekoľko z nich.

Ilustračný obrázok k článku Víkendové podujatia v našom meste a okolí: Na ktoré si skočíte vy?
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Špačinský trojuholník

1. júla o 17.00, zo Špačiniec do Trnavy a späť

Príďte nasať pravú športovú náladu v rámci 40. ročníka medzinárodného cestného behu mužov a žien na 10 km. Trať pôjde zo Špačiniec do Trnavy a späť. Povzbudzovať športovcov budete môcť napríklad priamo v neďalekej obci Špačince, ale aj pri obrátke pelotónu približne o 17.20 hodine na konci Kopánky.

Špina

1. júla o 18.40, CINEMAX MAX, Ferka Urbánka, Trnava

Lena je sedemnásťročné dievča, ktoré vzdoruje rodičom, zažíva svoje prvé zamilovanie, tajné nočné dobrodružstvá s kamarátmi, či magické rána nad Dunajom. Jej svet plný snov a túžob však naruší znásilnenie… Lena musí prejsť cestu, ktorá už nie je obyčajným dospievaním, ale skôr vnútorným bojom. Okolie ju nechápe a už nikdy úplne nepochopí. Je to ona sama, kto sa musí zmeniť, dospieť a pochopiť, že nemôže ostať obeťou. Trest si zaslúži ten, kto jej to spôsobil.

Cyrilo-Metodské hody

1. – 2. júl, obec Bojničky

V neďalekej obci sa už čoskoro chystá akcia, ktorá možno upúta vašu pozornosť. Počas Cyrilo-Metodských hodov je toho na programe viac ako dosť. Tešiť sa môžete na poľovnícku zábavu, country tancovačku, lety vrtuľníkom a na svoje si určite prídu aj najmenší návštevníci.

Koncert

2. júl o 18.00, Amfiteáter, Halenárska 20, Trnava

Počas víkendu si na svoje prídu aj milovníci dychovej hudby. V nedeľu sa totiž v amfiteátri predstaví DH Drahovčanka.

Na safari!

2. júl o 17.30, Kino Hviezda, Paulínska 1, Trnava

Afrika. Divočina. Divoké zvieratá. Nemeckí a rakúski turisti na ne poľujú. Film o dovolenke, zabíjaní a ľudskej náture. Lovecký ranč v Namíbii a niekoľko turistov, ktorí si prišli spríjemniť dovolenku streľbou na trofeje. Ale kto je tu vlastne lovec a kto korisť? Pozorovateľ ľudskej prirodzenosti Ulrich Seidl pozýva divákov do kina na svoj najnovší dokumentárny film s názvom Na safari! Jeho štylizovaný dokument zavedie do raja lovcov trofejí, medzi zebry, antilopy, impaly a ďalšie tvory, ktoré sa tešia pozornosti nemeckých a rakúskych turistov so zbraňami.

Potulky malým Rímom

2. júl o 16.30 h., pri soche M. R. Štefánika na Námestí SNP

Milovníci umenia by mali zbystriť pozornosť. Mesto Trnava pripravilo program s názvom Potulky malým Rímom – Ján Koniarek a Trnava. Ako uvádza organizátor tejto akcie, na potulkách sa dozvieme viac o okolnostiach vzniku trnavských Koniarkových diel vo verejnom priestore, ale aj o Koniarkovom živote, osobnosti, štúdiách a inšpiračných zdrojoch vo svetovom sochárstve. Aby toho nebolo málo, poslucháči navštívia aj stálu expozíciu Galérie Jána Koniarka, kde sa oboznámia s jeho komornou tvorbou. Akcia bude zavŕšená na Novom cintoríne na Ulici Terézie Vansovej, kde je niekoľko Koniarkových sochárskych realizácií, jeho hrob i pamätná tabuľa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM