Monika Hanigovská Rôzne

Vizualizácia atraktívnej lokality v Trnave: Ekoostrovček aj slnečný kopec!

Verejnosť sa má dočkať atraktívnej oddychovej lokality. Mesto v týchto dňoch predstavilo konkrétnu vizualizáciu lesoparku na Štrkoch.

Ilustračný obrázok k článku Vizualizácia atraktívnej lokality v Trnave: Ekoostrovček aj slnečný kopec!
4
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Približne pred pol rokom sme vás informovali o tom, že mesto má v pláne premeniť podľa slov radnice zanedbaný lesopark na Štrkoch v oddychovú lokalitu. Teraz si však môžete vychutnať konkrétnu vizualizáciu lokality aj zaujímavé informácie o nej.

Mesto dlho hľadalo

Mesto hľadalo konkrétny priestor pre relax. „Trnava leží na rovine. Nemá vodné zázemie a prírodné zázemie je sústredené najmä v Kamennom mlyne. Preto mesto v tomto smere dlhodobo hľadalo možnosť, ako vytvoriť aj iné alternatívy oddychovej zóny. Hľadali sme priestor v tieni, v prírode a práve táto lokalita je jednou takouto možnosťou,“ povedal o lokalite lesíka na Štrkoch pre náš spravodajský portál Pavol Tomašovič, hovorca mesta Trnava.

Zdroj: Mesto Trnava

Slnečný kopec

Lesík na Štrkoch prinesie množstvo lákadiel. „Na mieste bude vybudovaná vodná plocha, ktorá bude priestoru dominovať. Materiál po vyhĺbení jazierka poslúži ako základ tzv. slnečného kopca, kde sa bude dať opaľovať, či piknikovať,“ uvádza mesto na svojom webe.

Ako ďalej mesto prezrádza, v blízkosti vodnej plochy v južnej časti bude vytvorený priestor na oddych s posedením na slnku aj v tieni, pri ohnisku i pod prístreškom. Doplní sa mobiliár (lavičky, stôl, koše, informačné tabule, stojan na bicykle a iné) z agátového dreva.

Aj zaujímavý ekoostrovček

Návštevníci sa budú môcť poprechádzať aj po niekoľkých zaujímavých miestach. „Nové chodníky povedú okolo jazierka, stredom lesíka aj po jeho obvode. Okrajovými časťami lesoparku návštevníkov prevedie náučný chodník s ekoostrovčekmi pre huby, hmyz a búdkami pre vtáky a netopiere,“ stojí ďalej v dokumentáci­í mesta.

Súčasne Tomašovič dodal, že mesto hľadá aj iné vhodné lokality na oddych. „Zároveň hľadáme aj naďalej v rámci iných lokalít možnosť, ako vytvoriť tri – štyri takéto miesta, kde budú môcť návštevníci zrelaxovať – či už počas víkendu, alebo voľných dní. Hľadáme lokality, ktoré sú mimo zastavaného územia a sú v prírode." Prvý návštevníci by si mohli vychutnať takéto prechádzky v lesoparku na Štrkoch podľa slov mesta už na jar 2019.

Ako bude vyzerať lesík na Štrkoch po obnove si môžete pozrieť v priloženej obrazovej galérii.

VIZUALIZÁCIA:  Takto má vyzerať lesík na Štrkoch po obnove
4
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM