Dominika Handzušová Futbal

Vlasko odišiel z Trnavy do Poľska: Chce sa posunúť ďalej

Slovenský futbalový stredopoliar Ján Vlasko prestúpil zo Spartaka Trnava do poľského klubu Zaglebie Lubin. Podpísal s ním trojročnú zmluvu.

Ilustračný obrázok k článku Vlasko odišiel z Trnavy do Poľska: Chce sa posunúť ďalej
Zdroj: TASR

Kreatívny stredopoliar po troch rokoch v červenočiernych farbách opúšťa účastníka Európskej ligy UEFA 2015/2016. Prestup sa zrodil rekordne rýchlo, všetko sa upieklo hneď po štvrtkovom postupovom zápase Trnavčanov s Olimpicom Sarajevo v 1. predkole (1:1 vonku, 0:0 doma). V piatok doobeda už Vlasko absolvoval v Poľsku lekárske testy a následne podpísal nový kontrakt.

Teší sa na nové pôsobisko

„Áno, je to pravda, s Poliakmi som sa dohodol na trojročnej zmluve. Chcel som sa posunúť ďalej, myslím si, že som urobil dobrý krok. Mám za sebou už aj zdravotné testy, stretol som sa už aj s tímom. Keďže som hral ešte včera Európsku ligu, netrénoval som, mal som len regeneráciu. Pocity sú zatiaľ výborné, teším sa na nové pôsobisko. Moje poďakovanie patrí majiteľovi Spartaka pánovi Poórovi, za to, že ma uvoľnil. V zime, keď som mal ponuky, sme sa dohodli na predĺžení kontraktu s tým, že ak sa budem chcieť posunúť ďalej, ma uvoľní. Vážim si, že teraz tak urobil,“ povedal Vlasko pre spartak.sk.

Nevyhol sa slzám

„Som šťastný, že moja rozlúčka s Trnavou bola postupová. Poviem ale, že keď som to včera po zápase chalanom oznámil, aj som si poplakal. Odchod nebol jednoduchý, Spartak a Trnava mi veľmi prirástli k srdcu, kúpil som si tu aj byt. Takže v podstate ostávam naďalej Trnavčan. V budúcnosti samozrejme plánujem v Trnave bývať. Keď sa raz vrátim ešte ako hráč na Slovensko, tak iba do Spartaka Trnava,“ uzavrel Vlasko.

Čítajte tiež:
City Aréna žije čulým ruchom: Okrem stavbárov sú tu stále aj archeológovia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM