Rastislav Búgel Samospráva

Vlčkovce pri Trnave chcú napredovať: K investičným témam patrí rozšírenie školy a zriadenie múzea

Obec Vlčkovce pozná takmer každý. Viete však, ako sa dostala k svojmu menu? V obci plánujú veľké zmeny.

Ilustračný obrázok k článku Vlčkovce pri Trnave chcú napredovať: K investičným témam patrí rozšírenie školy a zriadenie múzea
Zdroj: TASR

Za názvom obce Vlčkovce pri Trnave treba hľadať presne to, čo napovedá. Vlka. Podľa miestnej povesti sa kedysi v lokalite s mnohými močiarmi potulovali v hojnom počte tieto zvieratá, ktoré ľudia lovili. Miesto označili podľa nich a v podstate sa tento názov doteraz nezmenil. Až na to, že sa v roku 1948 preklopil z maďarského Farkašín do slovenského ekvivalentu .

Vlčkovce si v tomto roku pripomenú 680 rokov prvej písomnej zmienky. Majú vyše 1300 obyvateľov. Samospráva sa snaží skvalitňovať podmienky pre každodenný život tým obyvateľom, ktorí dochádzajú za prácou i tým, ktorí v obci zostávajú. Podľa slov starostu Ivana Dobrovodského, nový šat dostávajú postupne všetky obecné budovy. V obci sa podarilo vybudovať všetky siete, súkromná spoločnosť postavila takmer 150 nových bytov, vlastníci postavili 35 rodinných domov a v súčasnosti je pripravená výstavba asi 60 nových. Na tento rok patrí medzi investičné témy obce rozšírenie kapacít v materskej a základnej škole, vybudovanie vidieckeho múzea, rekonštrukcia chodníkov na cintoríne, ale i úpravy v športovom areáli, workout park a plážové ihrisko.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM