Zuzana Vajayová Rôzne

Vo Fakultnej nemocnici sa lekári do sťahovania výpovedí zatiaľ nehrnú

Trnavská Fakultná nemocnica (FN) sa aj naďalej musí pripravovať, že ju v rámci protestu lekárskych odborov opustí 85 lekárov.

Zatiaľ iba traja ich kolegovia sa rozhodli svoje výpovede stiahnuť, pôvodný počet bol 88. Podľa námestníka riaditeľa Andreja Dobrovodského, ktorý sa dnes zúčastnil so zástupcami nemocníc na rokovaní na rezortnom ministerstve v Bratislave, jednou z možností riešenia situácie v Trnave je podstatné zníženie počtu lôžok na kritických oddeleniach. „Výpovede máme v prevažnej miere od chirurgov, z oddelenia ARO a neurológie,“ informoval Dobrovodský TASR. Pre FN je podľa jeho vyjadrenia dôležité, aby bola zabezpečená adekvátna lekárska starostlivosť.

Vedenie má pred sebou, ako dodal Dobrovodský, niekoľko kôl rokovaní s lekármi. Výsledok by mohol byť známy zhruba do dvoch týždňov, námestník verí, že lekári svoje výpovede stiahnu tak, ako to urobili už v štyroch slovenských nemocniciach. Aj v Trnave evidujú žiadosti mladých lekárov, lekárov zo zahraničia i špecialistov, ale FN záleží teraz na tom, aby sa dohodla v prvom rade s tými, ktorí tam pracujú. „Ukazuje sa, že nie všetci lekári vo výpovedi trvajú na všetkých štyroch lekárskych požiadavkách, ktoré sú kameňom sváru,“ uviedol Dobrovodský.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM