Dominika Handzušová Správy

Vodiči, obrňte sa trpezlivosťou: Most pri Bernolákovej bráne až do septembra uzavrú!

Rekonštrukcia mosta na Radlinského ulici prechádza do druhej etapy. Pre búracie a stavebné práce tadiaľ počas štyroch mesiacov autá neprejdú.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, obrňte sa trpezlivosťou: Most pri Bernolákovej bráne až do septembra uzavrú!
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Most pri Bernolákovej bráne je súčasťou dôležitej dopravnej tepny. Tá bude od 11. mája mierne ochromená, do mesta sa cez hradby zo západnej strany autom nedostanete.

Postihne najmä autá, peší prejdú

Dôvodom je druhá etapa rekonštrukcie mosta. Od križovatky s Hospodárskou ulicou bude ulica uzavretá po Bernolákovu bránu, v dĺžke 80 metrov. Zároveň bude uzavretý aj jeden jazdný pruh na Hospodárskej ulici o šírke križovatky s Radlinského v dĺžke približne 20 metrov.

Uzávierka sa začne v pondelok 11. mája o 7:00 hod. a potrvá do 12. septembra 17:00 hod. Dotkne sa aj chodníka na pravej strane mosta (od brány smerom na Hospodársku).

Chodcov sa bude týkať uzávierka v tretej etape výstavby. V septembri uzavrú ľavú časť chodníka, ktorá dostane novú dlažbu. Peší však už vtedy prejdú po zrekonštruovanej pravej strane.

Kadiaľ povedie obchádzka?

Miestna komunikácia na Vajanského ulici, ktorá sa nachádza v centre mesta, je jednosmerná s výjazdom na Radlinského ulicu. „Počas úplnej uzávierky komunikácie na mostnom telese na Radlinského ulici bude cestná premávka na Vajanského ulici dopravným značením upravená ako obojsmerná,“ konkretizuje obchádzku mesto.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM