Dominika Handzušová Futbal

Vstupenky na Európsku ligu lacnejšie ako pred rokom: Koľko kto zaplatí za odvetu so Sarajevom?

V piatok 3. júla sa začne predaj vstupeniek na odvetný zápas 1. predkola Európskej ligy UEFA medzi futbalistami Spartaka Trnava a Olimpicu Sarajevo. Pozrite si, koľko za zápas zaplatíte.

Ilustračný obrázok k článku Vstupenky na Európsku ligu lacnejšie ako pred rokom: Koľko kto zaplatí za odvetu so Sarajevom?
Zdroj: TASR

Úvodný zápas odohrajú „andeli“ vo štvrtok 2. júla o 18:00 hod. na olympijskom štadióne v Sarajeve. Odveta je na programe o týždeň neskôr 9. júla o 20:05 hod. v Zlatých Moravciach.

Ceny nižšie o dve eurá

Prvé dva dni majú predkupné právo držitelia minulosezónnych permanentiek (2014/2015), pre ktorých klub pripravil aj zľavy. Do voľného predaja pôjdu lístky od 7. júla. Oproti minulému roku sú ceny nižšie o dve eurá.

Vstupenku na štadión ViOn-u si budú môcť permanentkári zakúpiť 3. a 6. júla, voľný predaj sa následne uskutoční od 7. do 8. júla. Predaj bude prebiehať v stanovených termínoch od 16:00 do 18:00 na prízemí sekretariátu Spartaka (Kollárova 26, Trnava). V deň zápasu 9. júla sa budú predávať zvyšné lístky už iba na štadióne ViOn-u.

Lacnejšie pre permanentkárov len v prvé dni

Počas prvých dvoch dní predaja sa budú predávať lístky výlučne iba pre majiteľov minulosezónnych permanentiek, pričom sa ňou pri kúpe treba preukázať. „Na jednu permanentku bude predaný jeden lístok, ak sa kupujúci preukáže viacerými permanentkami, napríklad pre známych, samozrejme mu lístky predáme. Nebudeme akceptovať to, že bez permanentky bude chcieť pre známeho kúpiť lístok s argumentáciou typu veď on vedľa mňa sedí a má permanentku,“ povedal PR manažér Spartaka Marek Ondrejka.

Počas týchto dvoch dní má podľa neho majiteľ permanentky garantované držanie miesta na Európsku ligu, čo znamená, že má predkupné právo. Počas ďalších dvoch dní predaja, tzv. na voľno, budú lístky dostupné pre tých, ktorí nemajú permanentky. „V tomto termíne, ak sa niekto preukáže permanentkou a bude sa dožadovať zľavy, už si ju nebude môcť uplatniť. Lístok si tak bude musieť zakúpiť jedine za plnú sumu, a to aj v prípade, že má permanentku,“ dodal Ondrejka. Tento krok súvisí s tým, že vstupenky tlačia v Zlatých Moravciach a technicky nie je možné distribúciu inak vyriešiť.

Do kotla za 6 eur

Cenu lístkov klub stanovil pre majiteľov permanentiek na 6 eur. Deti od šesť do dvanásť rokov zaplatia 4 eurá, rovnako aj dôchodcovia nad 70 rokov a držitelia preukazu ZŤP. Ostatní fanúšikovia zaplatia za vstupenku 8 eur, vyššie spomínané kategórie, na ktoré spadá zľava, no nepatria k držiteľom permanentky, majú vstup za 5 eur. Lístky do kotla budú stať len 6 eur.

Klub oproti minulému roku pristúpil k zníženiu cien na prvé predkolo o dve eurá. Zdarma môžu duel navštíviť deti do šesť rokov. Zľavy neplatia pre držiteľov voľných vstupeniek.

„Myslíme si, že ceny lístkov sme nastavili optimálne, cena je prijateľná, nakoľko treba brať do úvahy to, že predsa len je to Európska liga a navyše klub má výrazne zvýšené náklady na domáci zápas, keďže musíme hrať na prenajatom štadióne. Napriek tomu sme sa snažili ceny udržať na úrovni tých spred dvoch rokov, kedy sme hrali Európsku ligu na domácom štadióne,“ dodal PR manažér andelov.

Čítajte tiež:
Spartak s novou posilou v útoku: Haris Harba už sa teší na Sarajevo
Spartak už pozná súperov pre otvorenie štadióna: Prídu Paranaense a oldboys Ajaxu

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM