Monika Földešiová Krimi

Vypaľovaním trávi vznikli požiare

V Trnavskom kraji zaznamenali príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) celkom 98 udalostí, čo je o 32 prípadov viac ako v predchádzajúcom týždni. Najviac, spolu 67 výjazdov uskutočnili hasiči k požiarom, 13-krát zachraňovali pri dopravných n

Vyskytol sa aj jeden ekologický zásah. Zaregistrovali dva plané poplachy a realizovali štyri previerkové cvičenia, TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Ivan Peťko.
„Pri udalostiach zomreli dve osoby, a to pri dopravných nehodách, zranenie utrpelo 19 osôb, 14 na cestných komunikáciách, jedna pri technickom zásahu a štyria ľudia pri ekologickom zásahu. Príslušníci HaZZ zachránili v uplynulom týždni 30 osôb, 17 pri dopravných nehodách, dve pri technických zásahoch a 11 pri ekologickom zásahu.
Podľa hovorcu priame škody vyčíslili na 37.580 eur a uchránené hodnoty na 96.720 eur. Najväčšie škody boli v okrese Trnava, najväčšie uchránené hodnoty zaznamenali v okrese Piešťany. Najviac zásahov v uplynulom 10. týždni, spolu 26, uskutočnili príslušníci HaZZ v okrese Trnava, 20 výjazdov vykonali v okrese Hlohovec a tiež 20 zásahov v okrese Galanta.
"Z celkového počtu 67 výjazdov k požiarom vzniklo najviac, 37 prípadov po vypaľovaní tráv a suchých porastov. Na kontajneroch na odpadky a skládkach odpadov sa vyskytlo 13 požiarov, 11 zásahov sme vykonali na uhasenie požiarov budov a objektov,“ spresnil Peťko.

tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM