Dominika Handzušová Hokej

Vysoké víťazstvo nad Detvou: Gladiátori siahajú na postup!

Trnavskí hokejisti zvládli prvý domáci štvrťfinálový zápas na jednotku. Po jasnej výhre majú mečbal a v prípade ďalšej výhry tak môžu postúpiť do semifinále!

Ilustračný obrázok k článku Vysoké víťazstvo nad Detvou: Gladiátori siahajú na postup!
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Favorizovaná Detva ani v treťom zápase tejto sezóny v Trnave nesiahla na víťazstvo. Brankár Hála Gladiátorov podržal, čo sa o oboch brankároch hostí už povedať nedá. Pridali sa chyby v obrane a hanebný výsledok je na svete.

Náskok už v prvej tretine

Boli to hostia, kto šiel do vedenia, a to dokonca gólom v oslabení. Nepodarilo sa im ale dostať na koňa. Po chybe v strednom pásme sa individuálne presadil Lisoň a neskôr využil zaváhanie pri odrazení puku Kovaľ a Trnava tak razom stav zvrátila vo svoj prospech. V 15. minúte brániaci hráč úplne ignoroval Barinku pred bránou a ten jeho nepozornosť potrestal tretím gólom. V závere tretiny ešte pridal štvrtý gól Lisoň a po druhý raz v sérii svojim gólom poslal brankára na striedačku. Tentokrát Volentiera striedal Račko.

Tlak len optický

V druhej tretine mala Detva prevahu, ale Trnava si už viac dávala pozor na svoje chyby. Na Hálu nemierili zbytočne nebezpečné strely. V 30. minúte však musel loviť puk spoza chrbta, keď sa po vyhratom vhadzovaní puk poodrážal a Parkhouse ho usmernil do siete.

„Myslel som, že gól nás nakopne, predsalen, 4:2 v play-off zápase je ešte hrateľný výsledok,“ vyjadril sa po zápase tréner hostí Dušan Kapusta. „No v tretej tretine ani po motivácii v kabíne hráči nehrali to, čo som si predstavoval.“

V 47. minúte Čunderlík poslal na krídlo prihrávku, ktorá mala oči, a Barinka svoj únik premenil na gól. Po ňom už snaha Detvy vyznievala platonicky. Výhru korunoval gólom po nahodení spoza polovice klziska Burzala.

„Nemyslím si, že sme hrali dobre, napriek tomu, že výsledok je jednoznačný. Keby bol súper efektívnejší, dá nám oveľa viac gólov. Pre nás najväčšia výzva bude zopakovať tento výsledok, pretože to je niečo, čo sa nám celú sezónu nedarí,“ ostáva nohami na zemi tréner domácich Matej Ševčík.

HK Gladiators Trnava – HC 07 Orin Detva 6:2 (4:1, 0:1, 2:0)

Góly: 11. Lisoň v presilovke, 12. Kovaľ, 15. Barinka (Burzala), 19. Lisoň (Baran), 47. Barinka (Čunderlík, Poláček), 49. Burzala (Lisoň, Baran) – 8. P. Fekiač (Buda) v oslabení, 30. Parkhouse (Kanaet, Graham).

Vylúčenia: 6:5 na 2 min, navyše Tupý 10 napadnutie oblasti hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1.
Strely na bránu: 29:45 (15:19, 4:11, 10:15).
Rozhodovali: Štefik – Nosek, Vyoral. Diváci: 750

Trnava: Hála (58. Petrovič) – Poláček, Reho, Krajčík, Valjent, Burzala, U. Demo, Hronec, D. Kubica – Lisoň, M. Baran, Môcik – Hluch, M. Čunderlík, P. Barinka – Glemba, D. Schmidt, Kovaľ – D. Božik, Hrbáčik, Rosa.

Detva: Volentier (19. J. Račko) – Pač, T. Tupý, Pinka, Sládok, J. Predajniansky, Mačkovič, Gábor – J. Petro, Srnka, Říha – Graham, Kanaet, Parkhouse – S. Buda, P. Fekiač, Zorvan – Hajnik, V. Fekiač, J. Žilka.

HL: Trnava - Detva
16
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM