Rôzne

Z rúk Viskupiča si prevzali ocenenie: TTSK vyzdvihol pracovníkov kultúry

Trnavský samosprávny kraj ocenil pracovníkov kultúry v Zrkadlovej sále Divadla Jána Palárika. Tu sú mená osobností a kolektívu.

Ilustračný obrázok k článku Z rúk Viskupiča si prevzali ocenenie: TTSK vyzdvihol pracovníkov kultúry
Zdroj: TASR

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí ocenil osobnosti a kolektív z oblasti kultúry za ich zásluhy. Informoval o tom Ivan Krajčovič z kancelárie predsedu TTSK.

Väčšina múzeí na svete počas víkendu okolo tohto termínu pripravuje množstvo aktivít pre návštevníkov, aby s nimi oslávila svoju existenciu a upozornila na význam týchto organizácií v spoločnosti.

„TTSK si zvolil tento termín, aby si pripomenul záslužnú prácu pracovníkov, umelcov a aktérov v oblasti kultúry, ktorí robia náš každodenný všedný život krajším, zaujímavejším a zmysluplnejším,“ uviedol Krajčovič.

Predseda TTSK Jozef Viskupič spoločne s podpredsedami kraja Józsefom Berényim a Marekom Neštickým ocenili v Zrkadlovej sále Divadla Jána Palárika v Trnave 12 osobností a jeden kolektív.

Definovať kultúru je náročné

„Definovať kultúru je veľmi náročné. Je to niečo, po čom siahame vo voľnom čase, keď sa chceme potešiť, osviežiť dušu a načerpať psychické sily pred prácou. Má neuveriteľne veľa podôb a každý si isto nájde tú svoju, pri ktorej najradšej relaxuje,“ povedal predseda TTSK.

Mená ocenených

Ocenenými umelcami boli Zuzana Bieliková, Bősi Szabó László, Dana Janebová, Peter Brezina, Marta Mitošinková, Jaroslav Áč, Mária Stanková, Július Bartek, Lenka Pobiecka Danišová, Mária Balagová, Viera Juríčková, Jana Koutná a folklórny súbor Berkenye.

„Náš kraj je veľmi rozmanitý, čo je našou výhodou. Ocenenie rôznych pracovníkov z rôznych oblastí kultúry je výrazom našej vďaky za ich činnosť a verím, že bude ich motiváciou do ďalšieho pôsobenia,“ doplnil Viskupič po ocenení.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM