Zuzana Vajayová Rôzne

Za Kamenným mlynom sa bude hrať golf

Výstavba nového golfového odpaliska Driving Range Kočičské pri Trnave má priniesť možnosti zoznámiť sa s týmto športom širokej vrstve obyvateľov mesta i okolia.

V susedstve rekreačného areálu Kamenný mlyn ho realizuje Spoločnosť Golf Trnava, s.r.o., ktorá plánuje otvorenie na máj budúceho roka. V druhej etape by potom mala pribudnúť golfová akadémia so zázemím a neskôr športoviská a verejné priestory na aktívny oddych Trnavčanov. Investor chce ku golfu prilákať mladých ľudí a do areálu i tých, ktorí sa mu venujú a navštevujú ihriská v iných lokalitách. Slávnostný odpal mala na pondelkovej slávnosti najlepšia slovenská hráčka Zuzana Kamasová.

Trnavský mestský golfový areál má výmeru 6,5 hektára, 100 metrov širokú odpaľovaciu líniu a dĺžku 270 metrov, čo ho radí medzi najväčšie odpaliská na Slovensku. Prezident Slovenskej golfovej asociácie Ľudovít Ujhelyi, ktorý zasadil na otvorení jednu zo štyroch symbolických hrušiek uviedol, že asociáciu každý takýto počin teší. „Asociácia v rámci svojho programu výchovy mladej golfovej generácie potrebuje tréningové plochy, ihriská, akadémie. Je to ďalší kamienok do mozaiky, ktorú skladáme aj svojimi aktivitami Hraj golf, Slovensko, aby sme spopularizovali tento nádherný šport,“ uviedol Ujhelyi.

V Trnavskom kraji sa už nachádza tréningovo-oddychový areál v Jelke, golfový rezort v Skalici, ihrisko v Piešťanoch a golfový areál v Rohovciach.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné (diva.sk)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM