Tlačové správy

Za špičkovými výsledkami luhačovického hotela Alexandria sú ženy

Riaditeľka ALEXANDRIA **** Spa & Wellness hotela Ing. Miloslava Fialová a šéfkuchárka tohto hotela Jitka Boráňová sú spoločne nominované na Výročnú cenu AHR (Asociácie hotelov a reštaurácií) ČR 2015 v kategórii Reštauratér roka - hotelovej reštaurácie.

Ilustračný obrázok k článku Za špičkovými výsledkami luhačovického hotela Alexandria sú ženy
Zdroj: Dnes24.sk

Za nomináciou stoja vynikajúce výsledky hotela Alexandria, patriaceho akciovej spoločnosti Kúpele Luhačovice (Lázně Luhačovice). Obe nominované sa v riadiacej činnosti vyznačujú vysokým pracovným nasadením, zodpovednosťou pri plnení svojich povinností, inovačným prístupom, príkladným vzťahom k hosťom, ako aj náročnosťou ku svojim spolupracovníkom. Informuje o tom výkonný riaditeľ Kúpeľov Luhačovice, a. s., Ing. Jiří Dědek, MBA.

„ALEXANDRIA **** Spa & Wellness hotel pod vedením riaditeľky Ing. Miloslavy Fialovej, získal po rekonštrukcii v roku 2010 dvakrát ocenenie Czech hotel Awards v oblasti Wellness a Spa v Zlínskom kraji. Medziročne dosahuje nárasty výkonov, tržieb, obsadenosti izieb a spokojnosti svojich klientov. Na týchto výsledkoch sa významným spôsobom podieľa aj úroveň gastronómie. Spoločne so šéfkuchárkou Francúzskej reštaurácie Jitkou Boráňovou majú na zvyšovaní kvality gastronomických služieb rozhodujúci podiel. Francúzska reštaurácia udržujúca si atmosféru 30. rokov minulého storočia patrí k vyhláseným podnikom nielen v Zlínskom kraji. Názov Francúzskej reštaurácie je daný spôsobom obsluhy, ale zameranie je predovšetkým na českú kuchyňu, miestne špeciality a pôvodné prvorepublikové recepty. Hlavnou, dnes už málo vídanou prednosťou, je návrat k tradičnému spôsobu obsluhy vrátane dohotovovania pokrmov pred hosťom, flambovania či šambrovania koňakov.

Reštaurácia je uvedená v Maurerovom výbere, zúčastňuje sa projektu Czech Specials, gastrofestivalov a pravidelne pripravuje tematické brunche a špeciálne ponuky s využitím sezónnych surovín. Vďaka inovatívnemu a kreatívnemu prístupu, keď sú napríklad wellness pobyty vhodne dopĺňané kulinárskymi zážitkami, sa darí s úspechom osloviť a získavať do Luhačovíc novú cieľovú skupinu klientov nielen z tuzemska, ale predovšetkým zo zahraničia. Za tieto aktivity bol hotel ocenený aj v tomto ročníku Veľkej ceny cestovného ruchu,“ hovorí J. Dědek.

Ďalej poukazuje na to, že Ing. Miloslava Fialová viac ako dvadsať rokov pôsobí v akciovej spoločnosti Kúpele Luhačovice, kde s úspechom otvárala prevádzku a sedem rokov riadila štvorhviezdičkový hotel Jurkovičov dom. Teraz svoje skúsenosti plne využíva v hoteli Alexandria. Popri zamestnaní vyštudovala Vysokú školu cestovného ruchu hotelierstva a kúpeľníctva v Prahe, Vysokú školu hotelovú v Prahe 8, a získala tak najvyššie vzdelanie v odbore.

,,Vo svojej práci uplatňuje teoretické znalosti, ktoré si dopĺňa aj účasťou na vzdelávacích akciách AHR ČR. Jej aktivity dlhodobo prekračujú hranice hotela. Okrem samotného riadenia úspešného hotela sa angažuje v podpore, rozvoji a propagácii modernej gastronómie a cestovného ruchu v prihraničnom regióne. Aktívne sa zasadila o začatie spolupráce s AHR ČR a CzechTourismom spoluorganizáciou vzdelávacích seminárov konaných na pôde hotela. Vzdelávanie slúži na zvyšovanie odbornosti a profesionálne zručnosti nielen pre vlastných spolupracovníkov, ale často aj konkurenčným subjektom regiónu. V mnohých prípadoch ide o zvyšovanie kvalifikácie pracovníkov hotelov, ktoré vznikli v posledných rokoch vďaka finančnej podpore ROP. Svoje vedomosti a skúsenosti nezištne odovzdáva aj v rámci lektorskej činnosti na Univerzite T. Baťu v Zlíne,“ konštatuje J. Dědek.

Dopĺňa, že Jitka Boráňová pracovala od roku 2003 ako šéfkuchárka hotela Jurkovičov dom a v roku 2010 zaujala rovnakú pozíciu aj v hoteli Alexandria, kde vedie tím 6 kuchárov a zodpovedá za prevádzku kuchyne a výrobu všetkých pokrmov pre všetky odbytové strediská (Francúzska reštaurácia, hotelová reštaurácia, nočný klub a lobby bar). ,,Okrem radu kurzov a seminárov je absolventkou Kulinárskej akadémie a propagátorkou českej a zvlášť regionálnej kuchyne. Za mimoriadny prínos, podporu, aktívnu spoluprácu s Asociáciou kuchárov a cukrárov ČR a výchovu mladých kuchárov bola tento rok v marci ocenená bronzovou medailou MD Rettigovej,“ uzatvára J. Dědek.

Hotel Alexandria je súčasťou akciovej spoločnosti Kúpeľov Luhačovice, ktorá spoločne s Liečebnými kúpeľmi Jáchymov tvoria najväčšiu kúpeľnú skupinu v SR Spa & Wellness Nature Resorts. Hotel je členom AHR ČR od roku 1998 (predtým NFHR ČR). V minulosti patril medzi renomované hotelové zariadenia v ČSR. V roku 2010 prešiel rozsiahlou modernizačnou rekonštrukciou a prístavbou do kategórie 4 *. Hotel tento rok pravidelne potvrdzuje svoje výsadné postavenie medzi wellness hotelmi, keď získal niekoľko prestížnych ocenení v rôznych súťažiach.

Prevažujúcu časť klientely hotela Alexandria tvoria hostia z tuzemska, ale hotel si získal renomé aj v zahraničí. V minulom roku využilo služby wellness centra hotela Alexandria cca 11000 osôb. Pravidelne tu trávia wellness pobyty skupiny z Izraela, Rakúska či Slovenska. Lákadlom je najväčšie a najluxusnejšie wellness v Luhačoviciach, ale aj vyhlásená Francúzska reštaurácia, alebo prvorepubliková atmosféra hlavnej budovy s historickým nočným klubom. V poslednej dobe sem zavítali, okrem politikov, aj také umelecké osobnosti ako Jiří Stivín, Miroslav Dvorský, Gabriela Demeterová, Sophia Jaffé, Soňa Valentová, Miloslav Mejzlík, Hana Gregorová, Ondřej Brzobohatý, Dušan Jamrich, alebo Iveta Weissová. O pohodlie návštevníkov sa stará 59 zamestnancov hotela.

Luxusný ALEXANDRIA **** Spa & Wellness hotel bol otvorený v roku 1939 a tento rok oslavuje 75. výročie. Staviteľom a pôvodným majiteľom bol Ing. Alexander Lozovský, jedna z najvýznamnejších osobností českého a slovenského stavebníctva 30. a 40. rokov minulého storočia. Svoj luhačovický hotel poňal v duchu svetových kozmopolitných letovísk ako rozľahlú romantickú stavbu s antickými prvkami. Hotel je tvorený dvoma vzájomne prepojenými objektmi. Hlavná budova hotela nezapiera zrod za prvej republiky. Hostia v nej nájdu pôvodnú obľúbenú francúzsku reštauráciu s gurmánskymi špecialitami, i nočný klub, ktoré neodmysliteľne patria k histórii tohto slávneho hotela. Moderná časť je reprezentantom súčasnej generácie najmodernejších kúpeľných zariadení európskeho wellnessu. Wellness centrum Spa Alexandria ponúka širokú škálu zážitkových a originálnych procedúr na regeneráciu tela i duše a pre starostlivosť o zdravie prírodné uhličité kúpele v tunajšej jedinečnej liečivej vode. Je v ňom bazén, whirlpool, Kneippov chodník, štyri parné kúpele s rôznymi teplotami (parná, bylinková, soľná a laconium), fínska sauna, relaxačné vyhrievané lavice a odpočinkové zóny.

Viac informácií je na: www.HotelAlexandria.cz, www.LazneLuhacovice.cz

Za špičkovými výsledkami luhačovického hotela Alexandria sú ženy
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM