Monika Hanigovská Kultúra

Začnite si krúžkovať v kalendári: Pestrý program akcií v Trnave a okolí

Týždeň prinesie festival, deň otvorených dverí, zabíjačkové hody, divadelné lahôdky a oveľa viac. Pozrite sa na zaujímavé akcie v Trnave a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Začnite si krúžkovať v kalendári: Pestrý program akcií v Trnave a okolí
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Modrý vták

23. január o 10.00, Divadlo Jána Palárika v Trnave

Symbolistická hra, nositeľa Nobelovej ceny za literatúru Mauricea Maeterlincka Modrý vták, patrí ku klenotom svetovej dramatickej tvorby určenej deťom. Autor v nej magickým spôsobom popisuje snovú výpravu dvoch detí za tajomným “modrým vtákom“. Je to rozprávková metafora o hľadaní ľudského šťastia.

Dobrodružná cesta plná neobyčajných stretnutí, sa stáva veľkou cestou poznania. Deti na jej konci pochopia, že skutočné šťastie nemožno naháňať, ale že je ukryté v nás, a v našej schopnosti súcitiť a rozdávať šťastie ostatným.

Bábkové divadlo „Veselá rozprávka“

24. január od 10.30 do 12.00, Trnavské materské centrum, Okružná 20

Naši najmenší si môžu počas týždňa vychutnať rozprávku s poučením, a to v rámci bábkového divadla s názvom Veselá rozprávka. Veselá rozprávka opisuje príbeh dvoch kráľovských detí, ktoré sa nevedia dohodnúť a spolu zabaviť. Počas rozprávky hrajú hru, ktorá je plná úloh, hádaniek, jazykolamov a iných komických situácií. Vstupenky v predpredaji.

Cestovateľský festival

24. január od 18.00 do 21.45, ARTKLUB, Hlavná 17, Trnava

Nechajte sa zlákať cestovateľským festivalom v našom meste. Cestovateľský festival Cestou necestou v Trnave prinesie na trnavské plátno všakovaké destinácie. Tešiť sa môžete aj na rozprávanie skúsených cestovateľov.

Program:

  • 18.00 hod. Tomáš Gindl – Rozprávkový Omán
  • 19.00–19:15 hod. prestávka
  • 19.15 hod. Maroš Matoušek – Keňa
  • 20.30–20:45 hod. prestávka
  • 20.45 hod. Micahl Hertlík – Panama

Všetky prachy sveta

25. január 20.30, Kino Hviezda, Trnava

V roku 1973, presne v deň svojich 16-tych narodenín, v Ríme zmizol John Paul Getty III., vnuk jedného z najbohatších mužov sveta, ropného magnáta J. Paula Gettyho. O dva dni neskôr jeho matku kontaktovali únoscovia a žiadali výkupné 17 miliónov dolárov. Ona sama toľko peňazí nikdy nemala, preto jej nezostáva nič iné, len poprosiť o pomoc chlapcovho starého otca. Miliardár (Christopher Plummer) je však nemilosrdný a jej žiadosť odmietne.

Zúfalá matka (Michelle Williams), sa ho snaží presvedčiť, že ide o život jej syna, ktorému brutálne ubližujú. Getty za ňou pošle svojho zástupcu, aby chránil jeho záujmy a hlavne majetok v tomto prípade. Čas beží, únoscovia sú netrpezliví a mladému Paulovi nezostáva veľa času. Podarí sa starého otca presvedčiť, že on jediný môže vnuka zachrániť a dokázať, že láska má predsa len väčšiu hodnotu ako peniaze?

Deň otvorených dverí

24. január od 09.00 do 19.30 hod., Hornopotočná 23, Trnava

Mali by ste záujem študovať na Trnavskej univerzite? Alebo si chcete pozrieť zaujímavé prednášky od najpovolanejších? Filozofická fakulta Trnavskej univerzity otvorí svoje dvere nielen pre záujemcov o štúdium ale uvíta aj širokú verejnosť. Pozrite si kompletný program podujatia.

Srí Lanka – krajina kontrastov

26. január o 18.00, v Nyáryovskej kúrii, Kultúrno-spoločenské centrum Bučany

Nemáte ešte dosť cestovania? V neďalekej obci Bučany odštartuje v piatok, prvé tohtoročné cestovateľské podujatie s názvom Z Bučian do sveta. Návštevníci sa môžu konkrétne tešiť na Srí Lanku – krajinu kontrastov. Svoju spoločnú cestu po tejto zaujímavej destinácii odprezentujú formou fotografií a rozprávania Paulína Števíková (z Bučian) a Adrián Szabó.

Hokejová liga

26. január o 17.00, Zimný štadión

V piatok sa odohrá v Trnave zápas HK Trnava – HK ‘95 Považská Bystrica so štartom o 17.00 hod.

Trnavský ples 2018

27. január o 19.00, v Holiday Inn v Trnave

Trnavský ples 2018 odštartuje 27. januára o 19.00 hod. v Holiday Inn v Trnave. Plesajúci sa môžu tešiť na Igora Kmeťa, Bystrík Bandu, orchester Pavla Zajáčka, Trnavskú cimbalovku a DJ. Večerom bude sprevádzať Vlado Voštinár. Pripravené bude aj občerstvenie, prípitok a tombola. Vstupné: 69 eur, osoba. Ako uvádza organizátor akcie, potrebný je dres code – tzv. black tie.

Zabíjačkové hody

27. január od 10.00 do 18.00, Komlóš, Areál kúpaliska, Horné Saliby

Víťaz medzinárodného klobásového festivalu „Csabai Kolbászfesztivál 2011“ pozýva všetkých maškrtníkov na tradičné dolnozemské zabíjačkové špeciality.

Sluha dvoch pánov

27. január o 19.00, Divadlo Jána Palárika v Trnave

Doprajte si v Malom Ríme najznámejšiu komédiu talianskeho majstra veseloherného žánru, Carla Goldoniho na javisko trnavského divadla. Goldoni vo svojej tvorbe vychádzal z tradície jednej z najvýraznejších škôl európskeho komediálneho divadla z commedie dellʼarte, inšpiroval sa jej originálnymi príbehmi, iskrivými situáciami i populárnymi typmi postáv.

Sluha dvoch pánov je jedna z najpopulárnejších a najúspešnejších hier, ktoré uvádzajú divadlá po celom svete, táto hra ponúka výnimočnú rolu pre majstrov hereckého umenia – hlavnú postavu sluhu Truffaldina, ktorý si trúfa naozaj na všetko. A v sobotu sa predstaví aj Trnave.

Halový turnaj

28. január od 09.00 do 18.00, Mestská športová hala, Trnava

V Mestskej športovej hale na Rybníkovej sa odohrá futbalový turnaj ObFZ. V priebehu dňa sa predstavia viaceré súťažiace družstvá.

  • o 08:30 hod.: Voderady, Siladice, Kopánka, Ružindol
  • o 10:30 hod.: Hrnčiarovce, Modranka B, Zeleneč, Zavar
  • o 12:30 hod.: Cífer, Pečeňady, Slávia Trnava, Chtelnica
  • o 14:30 hod.: Modranka A, Zvončín, Boleráz, Leopoldov, Bučany

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM