Dominika Handzušová Kultúra

Zahrievacie kolo pred bluesovým festivalom: Bluesweiser pokrstia na koncerte nové CD

Trnavský ArtKlub bude hostiť bluesový koncert Blues Moods Warm Up! Vystúpia skupiny Bluesweiser a Blues Mother In Law s Bonzom Radványim.

Ilustračný obrázok k článku Zahrievacie kolo pred bluesovým festivalom: Bluesweiser pokrstia na koncerte nové CD
Zdroj: YouTube.com

Trnavské online Rádio Bunker v spolupráci s ArtKlub Trnava prichystali akési zahrievacie kolo pred festivalom Blues Moods. V sobotu 25. októbra sa tu od 20:00 hod. predstavia bluesové legendy, chýbať nebude tá trnavská. Vstupenky sa budú predávať na mieste, stoja 3 €.

Ako informoval manažér Rádia Bunker Ján Sivák, koncert sa bude niesť v znamení krstu nového CD „StreDnutie“ slovenskej bluesovej legendy Bluesweiser. „Naše pozvanie prijala takisto bluesová legenda, tentokrát trnavská, Blues Mother In Law spolu s Petrom Bonzom Radványim, ktorý príde ako hosť.“

Bluesweiser: StreDnutie

Nový album nahrala skupina v tradičnej zostave s hosťami. Okrem lídrov Juraja Turteva (spev a gitara) a Ivana Tomoviča (gitara) hosťuje s rovnakým nástrojom Faust, ktorý sa podieľal aj na produkcii. Pavel Doky Doležal hrá na saxafón, Milan Bínovský na basu a Elo Vojta na bicích. Ďalším hosťom je charizmatický Erich Boboš Procházka so svojou harmonikou, Richard Mader jr. hrá na darbuke.
Originálny spevácky prejav, osobité texty zbavené tradičných bluesových klišé. Tak opísal prejav jedného z lídrov, Juraja Turteva, český hudobný publicista Ondřej Bezr. Ivan Tomovič sa podľa neho vyznačuje technickou dokonalosťou, ktorá neprebíja cítenie žánru a neustálou chuťou objavovať nové cesty. „Bluesweiser ako celok pohybujúci sa kdesi na hrane elektrického blues, funky, rocku ale aj so stopami jazzu či alternatívy, je predovšetkým veľkou koncertnou atrakciou, ktorú si nemožno nechať ujsť.“

Blues Mother In Law

Bluesová svokra je zložená z veteránov slovenskej hudobnej scény. Jej členovia už v 60-tich a 70-tich rokoch pôsobili v známych hudobných skupinách (ex The Breakers, ex Meditating Four). Po dlhých rokoch sa opäť vrátili k hudobnej láske z mladosti. Už od roku 1995 ako členovia Bluesovej svokry absolvovali veľa koncertov v rôznych mestách SR, ako aj v zahraničí, kedy v základnej zostave s Vladom Machalom, Tónom Šidlíkom, Silviom Tibenským hrali súčasne Peter Stojka, Peter Bonzo Radványi a Robert Selický. V súčasnosti s Bluesovou svokrou už nevystupujú. Členov základnej zostavy Bluesovej svokry doplnil v júli 2003 ich priateľ Laco Bartoš, ktorý má tiež za sebou pôsobenie na hudobnej scéne v legendárnych The Breakers a Sedem strieborných. Súčasná zostava: Vlado Machala – gitara, vokály, Laco Bartoš – gitara, vokály, Silvio Tibenský – basgitara, vokály, Tóno Šidlík – bicie, vokály.

Malu ukážku z koncertu Bluesweiser si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Bluesweiser
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM