Monika Hanigovská Rôzne

Zaklopeme Viskupičovi na dvere? Predseda TTSK chce zaviesť návštevné hodiny

Jozef Viskupič sa nebráni myšlienke návštevných hodín pre obyvateľov regiónu. Chce otvoriť úrad viac verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Zaklopeme Viskupičovi na dvere? Predseda TTSK chce zaviesť návštevné hodiny
Zdroj: TASR

Predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič má záujem ako súčasť otvárania úradu verejnosti zaviesť návštevné hodiny pre obyvateľov regiónu. Niektorí primátori miest už takýto kontakt s voličmi využívajú dlhšie obdobie.

V Piešťanoch, keď nikde nepochodia

K mestám, kde primátor prijíma občanov počas vyčlenených návštevných hodín, patria aj Piešťany. Primátor Miloš Tamajka spustil Deň s primátorom hneď po nástupe do funkcie pred štyrmi rokmi. Na stretnutia podľa hovorkyne mesta Evy Bereczovej má spravidla vyhradený prvý piatok v mesiaci s výnimkou letných prázdnin či obdobia na konci roka.

„Zo začiatku chodilo aj dvadsať ľudí, teraz je to tak okolo päť, čo je postačujúci počet, aby mal na každého primeraný čas,“ povedala Bereczová.

Na tento termín potom zapisujú aj žiadateľov, ktorí sa chcú stretnúť s primátorom počas mesiaca. „Často primátora berú ako poslednú inštanciu, keď už nikde nepochodili so svojím problémom,“ dodala Bereczová.

V Hlohovci sa klope v stredu

Primátor Hlohovca Miroslav Kollár na vyhradené pre tento účel stredy popoludní. Počas dvoch hodín stihne prijať zhruba osem Hlohovčanov, na každého má v priemere štvrťhodinu.

„Prichádzajú so sťažnosťami, podnetmi, prosbou o pomoc, veľa návštev sa týka existenčných či sociálnych problémov. Nie vždy môže poskytnúť konkrétnu pomoc, ale aspoň človeka nasmeruje,“ povedala.

Na konkrétny termín sa pritom záujemcovia môžu objednať aj telefonicky. „Kto príde bez objednania a má primátor voľno, samozrejme, že ho prijme,“ dodala hovorkyňa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM