Monika Hanigovská Rôzne

Zaspomínajte si na Trnavu kedysi: VIDEO z nášho mesta, ktoré si nenechajte ujsť

Video, ktoré by si bola škoda nechať ujsť. Zábery, ktoré boli nakrútené pred rokmi, zobrazujú, ako kedysi vyzeralo centrum Trnavy aj naše sídliská.

Ilustračný obrázok k článku Zaspomínajte si na Trnavu kedysi: VIDEO z nášho mesta, ktoré si nenechajte ujsť
9
Galéria
Zdroj: Miloš Kasal

Osviežiť si pamäť nikdy nie je na škodu. Najmä, keď sa také niečo týka nášho mesta. Umožní vám to video, ktoré Trnavu zachytilo v polovici deväťdesiatych rokov minulého storočia.

Naše mesto odvtedy prešlo rôznymi zmenami, niektoré na záberoch, ktoré konkrétne pochádzajú z ešte roku 1995, určite spozorujete aj vy. Zábery vtedy na kameru nakrútil Miloš Kasal. Jeho video zobrazuje mnohé obľúbené lokality v našom meste.

Zdroj: Miloš Kasal

Video v porovnaní s dnešnou Trnavou môže mnohých prekvapiť, najmä mladšie ročníky. Vizuálne zmeny, ku ktorým na niektorých zachytených lokalitách nášho mesta od polovice deväťdesiatych rokov prišlo, sú viditeľné na prvý pohľad. „Rozdiel je vidieť najmä na Námestí svätého Mikuláša, na Kapitulskej a na ulici Veternej, kde sú teraz obchodné centrá. Zaujímavé je vidieť, na akých autách sme sa vtedy vozili,“ povedal nám autor videa.

Na záberoch tak môžeme napríklad uvidieť aj Mikulášske námestie, na ktorom ešte v roku 1995 parkovali autá. Bystrému oku neunikne ani chýbajúca dlažba na tomto námestí. Taktiež zaujme aj parkovanie priamo pred Bazilikou svätého Mikuláša.

Spomínanie môže vyvolať aj záber na pešiu zónu, Trojičné námestie s pôvodnými lavičkami, sídlisko Hliny bez detského ihriska, či napríklad početnosť škodoviek jazdiacich po meste.

Zdroj: YouTube.com

Ako pre spravodajský portál Trnava 24 povedal Miloš Kasal, nakrúcať v spomínanom období bolo pomerne finančne náročné. Kúpiť si totiž v tých časoch kameru, nebol žiadny lacný špás. "Toto video som natáčal mojou vtedy novou kamerou Siemens Video 8, patrila k tým najlacnejším na trhu. Ale len tak pre zaujímavosť – stála ma vtedy asi dva mesačné platy. Teraz je omnoho kvalitnejšia kamera v každom mobilnom telefóne,“ dodal rodený Trnavčan, ktorý momentálne žije v Seredi.

FOTOGALÉRIA: Takto to v Trnave vyzeralo v polovici deväťdesiatych rokov
9
Galéria
Zdroj: Miloš Kasal

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM