Rastislav Búgel Samospráva

Zaujímavá téma z mestského zastupiteľstva: Trnavčanom prekážajú prostitútky na výpadovkách

Ženy a muži, ktorí poskytujú sexuálne služby, by sa nemali ponúkať v miestach, kadiaľ chodia obyvatelia mesta. S požiadavkou vytlačiť túto skupinu mimo intravilán Trnavy sa obrátil na utorkovom (8. 3.) zasadnutí mestského zastupiteľstva poslanec Jozef Klokner.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá téma z mestského zastupiteľstva: Trnavčanom prekážajú prostitútky na výpadovkách
Zdroj: TASR

Odvolal sa pritom na podnety občanov zo svojho volebného obvodu, ktorých sa táto skutočnosť týka najviac a znepokojuje ich. „Nie som naivný, aby som si myslel, že vieme vykonávaniu tohto najstaršieho remesla zabrániť, ale v rámci ochrany verejnej morálky je aspoň potrebné zamedziť, aby ‚dámy‘ a ich pasáci boli v blízkosti obytnej štvrte,“ povedal Klokner.

Primátor Peter Bročka prisľúbil, že sa interpeláciou poslanca budú zaoberať. Náčelník trnavskej mestskej polície Igor Keleši na to reagoval, že v súčasnosti podľa ich poznatkov sa tieto osoby najviac sústreďujú na Strojárenskej ulici a na výjazde na diaľnicu na Nitrianskej ulici. Uviedol, že počet prostitútok sa oproti minulým rokom znížil, ale pridali sa k nim mladí muži, ktorí tieto služby začali poskytovať. „Polícia má v tomto sťaženú úlohu. Státím na chodníku sa ničoho nedopúšťajú, využívajú ho rovnako ako iní občania. Museli by sme ich pristihnúť priamo pri tom, ako poskytujú službu, čo je veľmi náročné. Bezdôvodne si od osôb nemôžeme vypýtať ani občiansky preukaz,“ povedal náčelník mestskej polície.

Podľa Bročku mesto spolupracuje s občianskym združením Storm, ktoré sa v rámci prevencie zameriava aj na takéto skupiny ľudí. Problematike bude radnica venovať pozornosť a pokúsi sa robiť opatrenia, ktoré dovolí legislatívny rámec a dostane sa na rokovanie aprílovej schôdze poslancov, kam je zaradená aj správa o činnosti mestskej i štátne polície na území Trnavy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM