Erik Bojničan Rôzne

Zaujímavá výstava pod holým nebom: Trnavské korzo pred radnicou zaplavia slovenské hrady a zámky

Slovenské hrady a zámky sa presťahujú na trnavské korzo pred radnicu. Na ich zhotovení pracovali počas školského roka žiaci z nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá výstava pod holým nebom: Trnavské korzo pred radnicou zaplavia slovenské hrady a zámky
Zdroj: TASR

Prezentácia detských priestorových výtvarných prác na tému Skvosty Slovenska sa uskutoční v utorok 31. mája o 17. hodine, na akcii sa tvorivo zúčastňujú žiaci všetkých základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trnava a žiaci trnavských základných umeleckých škôl.

Úlohou detí bolo počas tohto školského roka zhotoviť model slovenského hradu či zámku. Vlani napríklad takto vyhotovovali trnavské dominanty. Súčasťou podujatia bude verejná diskusia na tému školstvo, ktorá sa začne v ten istý deň o 18. hodine v zasadacej sále mestského zastupiteľstva.

Po ukončení výstavy pod holým nebom sa prezentácia presťahuje do západného krídla radnice, kde si ju budú môcť návštevníci prezrieť do konca júna. Akcia sa uskutoční pri príležitosti predsedníctva Slovenskej republiky v Rade EÚ. Informovala o tom Veronika Majtánová z úseku komunikácie na Mestskom úrade v Trnave.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM