Monika Hanigovská Rôzne

Zaujímavé víkendové akcie v Trnave a okolí: Jarmok, hradné slávnosti aj divadlo

V Trnave a okolí sa chystajú lákavé víkendové akcie. Pozrite si náš výber podujatí, ktoré potešia malých ale aj veľkých návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé víkendové akcie v Trnave a okolí: Jarmok, hradné slávnosti aj divadlo
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sa komár stal kráľom

7. júla o 18.00, pešia zóna – korzo, Trnava

Na svoje si prídu v piatok naši najmenší. Na pešej zóne sa v rámci projektu s názvom Leto na korze 2017 uskutoční lákavé detské predstavenie. Teatro Bratislava uvedie pre všetky zvedavé oči divadelné predstavenie s názvom Ako sa komár stal kráľom. Ako uvádza organizátor akcie, deti sa môžu tešiť na príbeh o namyslenej levici, ktorá si o sebe myslí, že je zo všetkých najkrajšia, najmúdrejšia, najmocnejšia a slnko svieti len pre ňu, deťom zahrajú Andrea Kvašňovská a Andrea Kulasová. Skúsite uhádnuť, kto levicu presvedčí, že v živote sú aj iné hodnoty a na svete sú aj iné krásne veci? Alebo nehádajte, príďte a nechajte sa prekvapiť.

Latino Party

7. júla o 17.00, Music a Cafe Trnava, Športová 1, Trnava

Užite si piatkový večer naplno. V našom meste zažijete horúce latino rytmy v klubovej atmosfére. Prichystané budú hudobné podmazy v štýle salsa, bachata, rumba, regeaton, merenge.

47 metrov

7. júla o 21.15, Mestský amfiteáter, Halenárska 20, Trnava

V letný večer vás môže schladiť aj horor, ktorý sa predstaví v trnavskom amfiteátri. Bez pomoci, bez nádeje, bez úniku aj o tom je film s názvom 47 metrov. Hovorí sa, že dovolenka je perfektnou príležitosťou vyskúšať nové veci, zažiť niečo celkom odlišné od monotónnosti každodenného života. Práve tak presvedčila Kate (Claire Holt) svoju sestru Lisu (Mandy Moore), aby sa nechali ponoriť niekoľko stôp pod hladinu oceánu v rozheganej kovovej klietke a stretli sa tvárou v tvár so žralokom belasým. Sesterská dvojica je na dovolenke v Mexiku po tom, čo Lisu opustí dlhoročný priateľ. Keďže bola pri rozchode označená nálepkou “nudná”, chce zažiť viac vzrušenia. Preto, keď sestry v bare stretnú Benjamina (Santiago Segura) a Louisa (Yani Gellman), dajú sa presvedčiť, aby sa s nimi nasledujúci deň vydali na dobrodružstvo, ktoré človek vyskúša raz za život. Keď sa však ich potápačská klietka odtrhne z lode, uväznené klesajú na morské dno, obklopené krvilačnými žralokmi s rýchlo sa znižujúcou zásobou kyslíka.

Remeselný jarmok

7. júla od 09.00, Námestie slobody, Skalica

Vychutnajte si v našom kraji parádny remeselný jarmok. V Skalici sa uskutoční totižto jarmok, na ktorom sa predvedú v plnej kráse ľudové umelecké remeslá. Ako uvádza organizátor akcie, vstup bude voľný.

Bolo u nás more

8. júl – 9. júl od 11.00 do 17.00, Západoslovenské múzeum, Múzejné nám. 3, Trnava

Prežite sobotný alebo nedeľný čas na zaujímavej akcii v Západoslovenskom múzeu. Výstava s názvom Bolo u nás more ponúkne podľa slov organizátorov exponáty z obdobia mladších treťohôr (miocén) – eggenburg (22 miliónov rokov) baden (17 miliónov rokov) a aj recentné (súčasne žijúce) schránky morských ulitníkov a koraly, ktoré žijú v rôznych moriach sveta. Výstava súčasne ponúkne pre malých ale aj veľkých trnavských objaviteľov rôzne lákavé farebné a čiernobiele fotografie s touto tématikou.

Hradné slávnosti Branč

9. júl o 14.00, Hrad Branč

Zoberte deťúrence a vyberte sa na hrad Branč, kde sa uskutoční akcia s názvom Hradné slávnosti Branč. Akcia ponúkne lákavé aktivity zamerané najmä na detského návštevníka. Hradné slávnosti ponúknu napríklad divadlo, sútaže, hry, či tvorivé dielničky. Deti sa môžu vyjašiť aj na skákacom hrade, nechať si pomaľovať tvár alebo sa povoziť na koníkoch.

V utajení

9. júl o 17.30, Mestský amfiteáter, Halenárska 20, Trnava

Špičková agentka americkej CIA Alice Racine (Noomi Rapace) je po nevydarenej akcii preradená do londýnskej kancelárie. Po dlhom čase ju kontaktujú bývalí nadriadení, pretože sa dozvedeli o zvýšenej aktivite v prostredí radikálnych militantných skupín. Alice sa podarí lokalizovať hlavného podozrivého, ale počas jeho výsluchu príde na to, že ju niekto podviedol a von unikli prísne tajné informácie. Zrazu sa ona sama ocitá v ohrození a musí urobiť všetko preto, aby zabránila pripravovanému útoku na Londýn. Preteky s časom začínajú.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM