Rastislav Búgel Kultúra

Živá hudba a DJ: Seniorov v Trnave čaká parádny ples

Tohtoročnú plesovú sezónu v Trnave obohatí 1. ples seniorov. Je určený vekom starším, ale srdcom mladým Trnavčanom, ktorí sa radi zabavia v kolektíve rovesníkov. Po tradícii spoločenských zábav, ktoré pripravujú jednotlivé denné centrá, ide o vôbec prvé celomestské podujatie tohto druhu.

Ilustračný obrázok k článku Živá hudba a DJ: Seniorov v Trnave čaká parádny ples
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

„Myšlienka vznikla už pred dvoma rokmi na podujatí Veľtrh pre seniorov,“ povedala predsedníčka Krajskej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska (JDS) Margita Fabiánová. Organizátori, ktorým je spolu s JDS aj mesto, si dali za cieľ privítať na podujatí čo najväčší počet seniorov. „Rozhodli sme sa preto, že podujatie posunieme do skorších hodín a nebudeme vôbec trvať na klasickom plesovom oblečení, postačí spoločenské,“ dodala Fabiánová. Akcia je určená nielen pre páry, ale tiež pre partie mužov či žien bez partnerov, ktorí si chcú zatancovať. K tomu im bude na striedačku hrať živá hudba a diskdžokej, podávať sa bude večera a občerstvenie.

„Po skončení by mal byť k dispozícii autobus, ktorý rozvezie účastníkov plesu do ich domovov,“ povedala Fabiánová.

Ples seniorov sa uskutoční v sobotu 6. februára v Mestskej športovej hale, kde sa každoročne koná Ples mesta. V tomto roku však túto mestskú spoločenskú akciu posunuli do jedného z miestnych hotelov na 5. februára. Vstupenky na ples seniorov sa budú podľa slov predsedníčky JDS predávať na recepcii v malometrážnych bytoch na Clementisovej ulici. „Počítame s distribúciou tak, že záujemcovia sa prihlásia v denných centrách a potom sa spoločne vstupenky zakúpia. Samozrejme, že môžu prísť aj jednotlivci,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM