Monika Hanigovská Rôzne

Živé strašidielka v Trnave: V meste sa predstavia živé šesťnohé exotické živočíchy

V Trnave sa chystá neobyčajná výstava živých zvierat. Organizátori akcie pozývajú všetkých nebojácnych Trnavčanov na nevšedný exotický zážitok.

Ilustračný obrázok k článku Živé strašidielka v Trnave: V meste sa predstavia živé šesťnohé exotické  živočíchy
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Bude sa načo pozerať. V našom meste si Trnavčania vychutnajú nevšednú výstavu s názvom Živé strašidielka, na ktoré pozýva Západoslovenské múzeum v Trnave. Ako uvádza organizátor akcie, výstava by mala zaujať všetky vekové kategórie.

„Určite zaujme všetky vekové kategórie. Pokiaľ sa nebojíte šesťnohých tvorčekov, ste milovníkom prírody či teraristiky, živé strašidielka budú zaujímavým spestrením všedného dňa,“ stojí na stránke Západoslovenského múzea nášho mesta.

Najťažšia aj najväčšia pakobylka aj bádateľna

Na výstave si budú môcť návštevníci prezrieť trinásť živých druhov pakobyliek a to v rôznych štádiách vývinu – od vajíčka po dospelé jedince a entomologické preparáty. Svojím vzhľadom upúta v múzeu aj najťažšia pakobylka, či najväčšia listovka sveta.

Okrem detailnej obhliadky vajíčok vybraných druhov, poskytne múzeum aj malú bádateľnu pre všetkých malých ale aj veľkých zvedavcov. Pozorovateľov „informačne zasýtia“ aj tabule plné detailných fotografií, na ktorých sa bádatelia dozvedia nielen to, ako vyzerajú a kde žijú tieto zaujímavé tvory. Na výstave prekvapia aj napríklad zaujímavé informácie o tom, ako je možné efektívne využiť trus thajskej pakobylky.

Predstaví sa aj známa chovateľka

Ako ďalej uvádza organizátor, prehliadku exotického hmyzu pripravilo múzeum spolu s dlhoročnou známou chovateľkou a vystavovateľkou Janou Šubovou. Jej zaujímavé postrehy si budú môcť poslucháči vypočuť 20. mája o 19.00 hodine, v rámci podujatia s názvom Noc v múzeu.

Výstava „Živé strašidielka“ odštartuje 11. mája, pričom spomínané múzeum dopraje návštevníkom nevšedný zážitok až do do 2. júla 2017.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM